Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

HINSIDES KOMMER (28.03.06 )

En smakebit av Hinsides ble trykt i et Pia Zawa-album i 2002. Snart kommer den første samlingen av tegneserien, og den boken har Stefan Andreas Sture anmeldt.

Av: Stefan Andreas Sture

Dette er rett og slett en fantastisk ny norsk tegneserie, i alle betydninger av ordet. For dette er fantastisk litteratur alá Tolkien, og det er fantastisk bra. Historien er fritt basert på Dantes Inferno, men man trenger ikke skrape dypt før mange andre referanser dukker opp. Det er litt sånn Hundremeterskogen fra helvete og Rødhette er gift med Ulven, som forresten virker som en ganske hyggelig fyr. Hovedpersonen er en froskemann, altså ikke en dykker, men en krysning mellom frosk og mann. Han havner altså i det hinsidige, og som seg hør og bør må han ut på et farefullt oppdrag. Det er spennende og ganske så morsomt. Alle referansene til litteratur og populærkultur er veldig fornøyelige. Tegningene er flotte. Bakgrunnene er ofte basert på fotografier som er til dels kraftig bearbeidet. Dette gir en spesiell dybde til bildene og låner et snev av realisme til denne eventyrlige verdenen. Jeg gleder meg til å følge den lille froskemannen videre på hans reise. Dette er rett og slett en liten fulltreffer, som vil være i handelen i begynnelsen av april.

Tore Knutsen: Hinsides – et reisebrev
Bok 1: Den uendelige skogen
Tegneserie
48 sider
Seriehuset
Terning 5

(Teksten er tidligere trykt i SarpsborgAvisa.)

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)