Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ET GODT MÅLTID (10.03.12 )

Børge Lunds andre Lunch-album viser at stripeserien er i ferd med å innta tegneserienorges eliteserie.

Av: Kristian Hellesund

Angry Kjell er det andre albumet med tegneserien Lunch. Det er Børge Lund som står bak serien, som trykkes i tegneserieheftet Pondus og et femtitalls aviser i inn- og utland.

Det er kontorlivet som er utgangspunktet for Lunch. Det som til å begynne med virket som en bedre tegnet norsk utgave av Dilbert, har etter hvert fått utvikle seg til å bli en slagkraftig stripeserie på egne ben. Børge Lund har laget en tegneserie det er lett å kjenne seg igjen i. De fleste har et forhold til livet på kontor, men Lund skildrer det med humoristisk innlevelse og stor gjenkjennelsesfaktor. Vitsemakeren Lund er dyktig, og han har mange og gode poenger.

Figurene i Lunch er gode og troverdige, men det er Kjell som bærer serien. Den lettere asosiale, selvsentrerte besserwisseren skaper stadig morsomheter i situasjonene som skildres, og Børge Lund har helt klart skapt en meget interessant tegneseriefigur med et stort og interessant register.

I Angry Kjell får vi også møte Lunch i lengre format. Spesialhistorien med samme navn er ikke like morsom som “Taxfree” i forrige album, men den viser at Lund helt klart kan leke seg med godt resultat også i større format enn de vanlige stripene.

Lunch er i ferd med å bane seg plass blant landets ledende stripeserier. Det er fortjent, og det blir spennende å se når serien tar neste skritt. Det er nok bare et tidsspørsmål før Lunch fronter et eget, månedlig tegneseriehefte.

Lunch: Angry Kjell
Av: Børge Lund
ISBN 978-82-429-4667-6
36 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Jeg er helt enig i at Lunch er blant de bedre stripeseriene fra Norge de siste årene. Temaet er selvfølgelig uhyre typisk, og jeg var i begynnelsen litt skeptisk til serien; “trenger vi en annen ja-det-er-akkurat-slik-min-dag-på-jobben-er-serie?” Men Lund har virkelig skapt en morsom tegneserie, med enkelte riktig minneverdige striper. Men jeg blir likevel litt usikker når det blir snakk om eget blad….på grunn av det (tross alt) noe begrensede hovedtemaet som bærer Lunch, tror jeg at den gjør seg best i små porsjoner. Dessuten har jo Lund flere ganger vært inne på i intervjuer at det er avgjørende for serien at han kan beholde sin “vanlige” jobb ved siden av seriemakeriet, og jeg kan tenke meg at et eget blad fort kunne blitt “for mye” for ham å produsere i så måte. Men jeg ville nok kjøpt Lunch-bladet iblant, dersom det kom… :)


    Ted    10. March 2012, 13:39    #
  2. Det er klart at eit eige blad vil vere basert på vurderingar om korvidt dei har nok materiale tilgjengleg, om dei har gode nok biserier og om korvidt der er “plass” til eit nytt humorblad.

    Der er ikkje så mange norske serier utanom dei som allereie har fått eigne blad som har det som skal til for å bere eit månadsblad, men det folk prøvar å få fram er vel at Lunch er nettopp den typen serie.

    Lunch er og den typen serie der til dømes Dilbert er ein god og komplementerande biserie, og som kan nå eit anna publikum ein kjernepublikumma til dei andre månadsblada. For å seie det på ein enkel måte så er vel “Lunch” ein av dei få seriane som rettar seg mot “blåruss” og kontorarbeidarar. Folk som heller leser Dagens Næringsliv enn Dagbladet.

    Det er det som gjer at mange ser på “Lunch” som eit høve til å satse på “bredda” i marknaden.

    Reint bortsett frå at den er jævla god.


    Knut Robert Knutsen    10. March 2012, 14:57    #
  3. Lunch er en ganske grei serie etter min smak. Den fortjener nok egne album.

    Men jeg syns ikke at Lunch passer inn i Pondus. Det ville heller kledd et blad som M. (selv om M ikke er på serieforlaget.)


    Bevær'n    10. March 2012, 18:17    #
  4. Schibsted burde kjent sin besøkelsestid og her kapret en erstatning for M. (Som de siste årene bare har vært et jallablad med hoveserie bestående av repriser.)


    Bodil Revhaug    11. March 2012, 04:55    #
  5. Mads Eriksen tok en pause fra M, men han har da gjort comeback siden en god tid tilbake nå?


    Ted    11. March 2012, 12:53    #
  6. Ted: Det “comebacket” har ikke gjort merkbart utslag på månedsheftet, der avspises vi fortsatt med én stusselig side nytt materiale per nummer.


    Bodil Revhaug    11. March 2012, 23:22    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)