Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SKREKKELIG GODT (10.04.06 )

Westwind forlag kan by på en av årets beste tegneserieutgivelser i Norge så langt. Den udødelige er en utmerket tegneseriebok for voksne.

Av: Kristian Hellesund

Det går i vampyrer i bokserien Svartebøkene fra Westwind forlag. I bokseriens andre bind presenterer bergensforlaget den argentinske skrekktegneserien ”Den udødelige” av Carlos Trillo (tekst) og tegneren Eduardo Risso. En vampyr i gutteskikkelse våkner opp i New York etter å ha sovet noen tiår. Han prøver å akklimatisere seg til en moderne verden, men opp i det hele dukker hans eldgamle fiende opp – en kvinne som i likhet med ham selv har eksistert siden faraoenes tid. Det går i blod, vold og spenning, men samtidig klarer Trillo å skildre troverdige karakterer. Ikke minst ved å ta inn en gammel indianer i handlingen får forfatteren flere dimensjoner inn i historien. Det blir også en skildring av den amerikanske urbefolkningens lidelser og status i dagens samfunn.

Eduardo Risso er en utmerket tegner. Her i Norge er han spesielt kjent fra serien 100 Bullets, som Bladkompaniet ga ut i albumseriene Inferno og Magnum i 2001 og 2002. I USA har Risso fått stjernestatus etter å ha arbeidet med en av de bedre Batman-historiene de siste årene. Det gode håndverket hans ser vi også i Den udødelige. I svart/hvitt trekker Risso historien videre med spennende sidelayout og interessante effekter. Spesielt trekker bruken av svarte flater opp, og det er ingen av sidene i boken som kan kalles uinteressante.

Westwind leverer et kvalitetsprodukt for voksne med en spennende og underholdende tegneserie. Innbinding og presentasjon er i tillegg forbilledlig, og forlaget kan også by på et lesverdig forord og et interessant intervju med Carlos Trillo. Denne anmelder gleder seg til neste bok med Den udødelige. Dette bindet av Svartebøkene har gitt mersmak.

Svartebøkene
Bind 2: Den udødelige 1
ISBN 82-92514-25-2
104 sider
89 kroner
Westwind forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)