Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GODT OG BLANDET (26.04.06 )

Andre nummer av Baddis er i salg. Nattpatruljen bærer tegneserieantologien, men det er mer i heftet som er verdt å lese.

Av: Kristian Hellesund

Antologier kan være mye forskjellig. Noen ganger blander man sammen et innhold som spriker for mye, mens andre ganger blir blandingen med altfor mange like deler. Med Baddis byr Westwind forlag på et tegneseriehefte for barn og unge i alle aldre. Innholdet varierer fra den amerikanske kanonserien Nattpatruljen til norskproduserte tegneserier der flere unge tegnere får vise seg frem. Dette initiativet er noe Westwind skal ha ros for.

Innholdsmessig er det actiontegneserier som får størst plass i Baddis. Nattpatruljen (Lions, Tigers & Bears) er en meget god tegneserie, der gutten Joey tas med inn i et magisk rike der lekedyrene hans får liv og deltar i kampen mot det onde. Et spennende manus av Mike Bullock og glimrende tegninger fra Jack Lawrence gjør at Nattpatruljen er ledestjernen i heftet.

De norskproduserte tegneseriene er blitt enda mer definert i denne utgaven av Baddis. Vi kommer nærmere innpå figurene i både Ulvetid, Liquid Bullet og Fosforengel i forhold til smakebitene i Baddis nr. 1. Spesielt virker karakterene i Ulvetid troverdige i historien, og Anette Aga viser nok en gang at hun er et tegnertalent. Talent har også tegnerne Ann Charlotte Boga (Fosforengel) og Raymond Johansen (Liquid Bullet).

Men det er mer i Baddis nr. 2. En artig og humoristisk tosider med bladets gjennomgangsfigur, Baddis, serveres også. Én side mer får den nye tegneserien Byheksa, og det er rett og slett altfor lite. De tre sidene er en meget god teaser for fortsettelsen som kommer i Baddis nr. 3 i juni. Her har Knut R. Knutsen og Dave Windett servert spiren til noe som kan bli en meget god, morsom og annerledes tegneserie. Hva sier du til en tenåringsheks bosatt i en storby i et sært hus som kan bevege på seg?

Baddis nr. 2
ISBN 978-82-92514-17-1
56 sider
40 kroner
Westwind forlag

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)