Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

BARNEVAKTEN ROSER SERIEHUSET (25.04.06 )

Seriehuset startet nylig med aldersmerking av forlagets tegneseriehefter. BarneVakten er positiv til tiltaket.

Av: Kristian Hellesund

Et alternativ til merkingen “Serier for voksne” er nå å se i norske bladhyller. Seriehuset har begynt å aldersmerke tegneserieheftene forlaget gir ut. Redaktør Jon Løvstad i Seriehuset forklarte bakgrunnen til dette på denne måten:
-Rett og slett fordi jeg synes det ble litt for snevert med “tegneserier for voksne” for alt som krevde litt mer av leseren eller som ikke egnet seg for 8-åringer, sa Løvstad til Serienett i forrige uke.

Nå får Seriehuset ros for aldersmerkingen fra daglig leder Stig Ryland i BarneVakten. BarneVakten er en ideell organisasjon som gir råd om barn og medier.
-BarneVakten er glad for alle tiltak som kan hjelpe foreldre å være informert om hvilke medietilbud som passer for ulike aldersgrupper. Det er ikke alle foreldre som tenker gjennom at det finnes tegneserier som ikke er beregnet på barn, og derfor er det viktig med gode merkeordninger, uttaler Ryland til Serienett.

-Mener BarneVakten at det nok å merke et hefte med ”Serier for voksne”?
-Spillbransjen har i dag en aldersmerking som fungerer glimrende, og vi håper også at Seriehusets nye ordning vil gjøre det samme. Det er de som lager produktene som kjenner innhold og målgruppe best, og vi har tiltro til at Seriehuset har den kompetansen som skal til for å få til en fornuftig og god merkeordning. ”Serier for voksne” kan virke litt generelt, men er også et tydelig signal om at det finnes tegneserier for ulike aldersgrupper, forklarer Stig Ryland.

Det er ikke første gangen representanter for BarneVakten uttaler seg om norske tegneserieutgivelser. I 2001 og 2002 var BarneVakten ofte ute i mediene og pekte på at voldstegneserier var lett tilgjengelig for barn i norske bladhyller.
-Hvilket inntrykk har BarneVakten av dagens situasjon?
-Vi setter stor pris på de grepene forlagene har gjort, og opplever at foreldre også synes det har blitt litt lettere å navigere i bladhyllene. Vi ønsker Seriehuset lykke til med den nye ordningen, og vil gjerne bidra med å informere foreldre om de ulike aldersnivåene, avslutter daglig leder Stig Ryland i BarneVakten.

Les mer om aldersmerkingen til Seriehuset hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/139/seriehuset-satser-pa-aldersanbefaling

Les mer om BarneVakten på organisasjonens nettsider:
http://www.barnevakten.no

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)