Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

-FORNØYD MED TEGNESERIENS DAG ( 9.05.06 )

Tegneseriens dag ble markert flere steder i Norge på lørdag. President Morten Harper i Norsk Tegneserieforum var fornøyd med gjennomføringen.

Av: Kristian Hellesund

Pent vær preget Tegneseriens dag. Varme og sol skapte en flott ramme for kunstformens andre årlige markering i Norge. Det er Norsk Tegneserieforum som står bak arrangementet, der organisasjonen ønsker å sette fokus på den niende kunstart. I tillegg til en rekke markeringer rundt i landet, har NTF gitt ut et gratishefte med smakebiter fra tegneserier organisasjonen ønsker å se i norsk språkdrakt.

I Bergen var det flere programposter. På Bergen Offentlige Biblioteks hovedavdeling var entusiaster fra Tegneserieforeningen i Bergen til stede for å veilede boklånere om tegneseriene i hyllene. På Outland viste representanter for Tegneloftet seg frem, og det var mulig å se dem arbeide med tegneserier. Unge serieskapere kunne også få veiledning på arbeidene sitt, og i tillegg var det mulig å få gratis tegneserier. Det var også arrangementer i andre byer. I Oslo holdt Anna Fiske foredrag om barnetegneseriene sine, og den franske serieskaperen David B. åpnet en utstilling på Serieteket. Blant andre serieskapere som var i vinden under Tegneseriens dag var Tore Knutsen, Arne Bye og Kim Holm. Knutsen var til stede på Østfold Tegneserieforums markering i Sarpsborg, Bye og andre trondheimstegnere tegnet seg gjennom natten inne i en tegneseriebutikk i Trondheim og Holm signerte hefter i Bergen.


Arild Wærness fra forlaget Westwind ga råd og vink til bergenske serieskapere under Tegneseriens dag. (Foto: Kristian Hellesund)

President Morten Harper i Norsk Tegneserieforum er fornøyd med gjennomføringen av Tegneseriens dag.
-Det skjedde mye mange steder i landet, og flere av arrangementene var bra besøkt. Vi har ennå ikke fått fullstendige rapporter fra alle de lokale arrangementene, men i Oslo var David B-besøket en suksess med et stort og fornøyd publikum. I dette andre året føler vi at Tegneseriens dag er i ferd med å bli en flott markering for hele seriemiljøet, forteller Harper til Serienett.

Norsk Tegneserieforum har så langt ikke gjennomført noen egen evaluering av Tegneseriens dag så langt, men presidentens umiddelbare reaksjon er at man nådde målene som var satt for arrangementet.
-Dagen ble markert i alle de fire største byene, samt en del mindre steder med sterke tegneseriemiljø. Vi har i dag nesten ikke noe materiell igjen på Serieteket, hvor NTF har lager, så vi er veldig fornøyd med spredningen av det. I år satte vi fokus på de gode tegneseriene som ikke har kommet på norsk – ennå. David B.s besøk og utstilling i Oslo ga mange en tegneserieopplevelse utenom det vanlige. Det tror jeg er viktig og inspirerende både for seriemiljøet og mer tilfeldige lesere. I Østfold klarte man dessuten å sette fokus på behovet for mer offentlig støtte til tegneserier, slår Morten Harper fast.


Mellom slagene på Tegneseriens dag i Sarpsborg. Fra venstre: Jon Løvstad, Tore Knutsen, Carl Erik Agnalt, Sven Furu og Hans Erik Skoglund. (Foto: Øyvind Braaten)

-Er det noen av programpostene rundt omkring i landet du vil trekke frem?
-Jeg vil særlig fremheve programmet som helhet. Det var omfattende og imponerende, med bl.a. signeringer, leseveiledning, utstillinger, tegnestunt og barneprogram. Et innslag som fortjent fikk mye oppmerksomhet var at Trondheimstegnerne lot seg stenge inne i en tegneseriebutikk om natten, for å tegne i vei og slippe publikum til morgenen etter. Et skikkelig artig tiltak! mener Harper, som ikke avviser en ny Tegneseriens dag i 2007.
-Årets arrangement gir i alle fall mersmak! NTF og sambeidspartnerne skal nå oppsummere årets arrangement, og sammen se hvordan vi utvikler markeringen videre, avslutter Morten Harper.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)