Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FLERE STRIPER I BA (31.05.06 )

BergensAvisen (BA) deler den daglige utgaven i to fra og med 30. mai 2006. Samtidig med denne formatendringen har avisa innført en ekstra tegneserieside.

Av: Trond Sætre

Ideen ser ut til å være å ha én side med tegneserier av generell interesse (den de hadde fra før), og én side med barne-og familevennlige serier (den nye). Etter en rask gjennomlesing av den nye tegnseriesiden kan jeg konstatere at BA satser på det trygge. I likhet med den gamle tegneseriesiden er den nye dominert av amerikanske stripeserier og allerede velkjente figurer:

DONALD DUCK – Amerikanske striper fra 50-og 60-tallet; de samme som blir trykt i VG. En likegyldig stripeserie som ingen ville kjørt hvis ikke Donald hadde hovedrollen

RONALDHINO – Woody Allen er så vidt jeg vet den eneste kjendisen som har fått sin egen daglige stripeserie. Helt til nå. For denne serien handler faktisk om den brasilianske fotballspilleren, riktignok som liten gutt. Og syndikatmerket tyder på at serien er tegnet i stjernens hjemland. Selve serien ser ikke så lovende ut, men jeg lar tvilen komme den til gode fordi selve ideen er så spesiell.

TOMMY OG TIGERN – Gjenopptrykk av striper som du sikkert har lest før og fortsatt kan lese regelmessig i blader og aviser. Mer er det vel ikke å si om den saken.

TØNNES OG STINE (Hi and Lois) – Leverandør av middelmådig familiekomikk siden midten av 50-tallet, opprinnelig tegnet av Dik Browne (Hårek) under oppsyn av Mort Walker. Stripa i dagens avis er bare undertegnet “Browne” og er sannsynligvis laget av salige Dik Brownes sønner. Denne serien gikk tidligere i mange norske aviser, men nå er det lenge siden jeg sist så den. Jeg tror ikke det var mange som savnet den.

OLE BRUM og MUMMITROLLET – To figurer som alltid gjør lykke hos barna, enten det er på film, tv, i bøker, eller i dette tilfellet, som tegneserie.

De seriene som allerede finnes i BA er ERNIE, TRENDY, BILLY, SIX CHIX, ANDY CAPP FANTOMET. Dessuten trykkes den danske satireserien STATSMINISTEREN på lesersidene.

Hele tretten tegneserier om dagen. Mesteparten av dem er trauste og kjedelige og alle er importerte. Jeg synes det er beklagelig at den nest største avisa i Bergen – en by som avler så mange tegneserietalenter – ikke tør å satse på en eneste norsk tegneserie. Riktignok har Bergens Tidende tatt både Pondus og Nemi, men det finnes så mye mer. BA kunne godt ha gitt en sjanse til f. eks. VICTORIA, en smart og samtidig familievennlig stripeserie som attpåtil er tegnet av en rotekte bergenser.

Trolig har BergensAvisen nå et større utvalg av tegneserier enn noen annen norsk dagsavis. Derfor er det ekstra frustrerende at de bruker mesteparten av plassen på importert fyllstoff.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)