Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

OBLIGATORISK ( 3.06.06 )

Homo Norvegicus er en samling av Christopher Nielsens tegneserier med blant annet To trøtte typer og Hold Brillan. Nielsen leverer utmerket og tankevekkende lesestoff.

Av: Kristian Hellesund

”Slipp Jimmy fri” inntok kinosalene noen uker tilbake. Blant hovedpersonene i filmen finner man blant annet To trøtte typer og Hold Brillan. Disse figurene fra Christopher Nielsens tegneserier finner vi igjen i tegneserieboken ”Homo Norvegicus”, som i disse dager er ute i ny utgave fra No Comprendo Press. Boken samler historier fra Nielsens tegneserieunivers, og den eldste av dem er fra 1979. Nielsen skildrer ungdomstid blant narverne i Oslo på slutten av syttitallet, og vi følger hovedpersonene Odd og Geir ut i rusmisbruk på åtti- og nittitallet. Med rockerne i Gutta fra Calucutta blir vi tatt med til Trøndelag og Hold Brillan, som vi senere blant annet får se på sydenreise og cupfinaletur.

Christopher Nielsen vet å skildre mennesker. Tegneseriefigurene virker ekte, replikkene er troverdige, og det er lett å leve seg inn i miljøskildringene. I likhet med Ingvar Ambjørnsen beskriver Nielsen mennesker som sliter, og begge fortellerne gjør det med respekt for de ulike karakterene. Mens Lars Saabye Christensen med sin ”Beatles” og Ambjørnsen med ”Hvite niggere” har levert bøker som står som pæler blant norske oppvekstromaner, gjør Christopher Nielsen det samme med Homo Norvegicus. Dette er ikke ”bare” en tegneserieutgivelse. Det er et litterært høydepunkt. Anbefales!

Homo Norvegicus
ISBN 82-91187-29-0
196 sider
198 kroner
No Comprendo Press

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)