Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LESVERDIG OM BÅTREISE (25.07.06 )

“Ser du meg nå?” er Tor Ærligs roman i tegneserieform. Dette er en vár og følelsesladet fortelling som preges av gode og troverdige replikker.

Av: Kristian Hellesund

En båttur fra Norge til Middelhavet er rammen for Tor Ærligs “Ser du meg nå?” Utgivelsen fra Jippi forlag kalles “en tegnet roman”, og leserne blir kjent med Tom Sandmann og hans to følgesvenner gjennom 22 kapitler. Tor Ærlig har valgt å la fortellingen om båtturen foregå i kronologisk rekkefølge, mens hele veien blir man trukket inn i andre hendelser i hovedpersonens liv. Vi blir blant annet involvert i Sandmanns kompliserte kjærlighetshistorie med Vilde, bruddstykker fra russefeiringen hans og episoder fra miltærtjenesten.

Boken begynner rolig med å introdusere hovedpersonen i ulike situasjoner fra skole og hæren, og det er først i syvende kapittel selve rammefortellingen starter opp. Derfra er “Ser du meg nå?” en bok som er vanskelig å legge fra seg. Det ligger en indre spenning som driver historien videre, og Tor Ærlig bruker stadige hopp til hendelser utenfor rammehistorien på en spennende måte. Leserne blir etter hvert bedre kjent med Tom Sandmann og hans verden på godt og vondt, og det er lett å la seg rive med av de indre konfliktene. I tillegg følger Tor Ærlig opp med replikker som virker ekte og lar karakterene bli mye mer enn streker på et papir.

I “Ser du meg nå?” har Tor Ærlig valgt å bruke en forenklet tegnestil med mye bruk av skygger og kontraster. Mens enkelte sider skriker etter en detaljert bakgrunn, er det mange sider som fungerer perfekt med en enkel strek kombinert med skyggeeffekter.

“Ser du meg nå?” er en interessant utgivelse som viser at norske tegneserier er mer enn stripeserier. Boken byr på en god historie som fortjener å få et publikum også blant dem som ellers nøyer seg med tegneserier på tre eller fire ruter.

Ser du meg nå?
ISBN 82-92226-08-7
166 sider
180 kroner
Jippi forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)