Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SKINNY Ts VANVITTIGE ANDEJAKT ( 3.01.16 )

I år kom noe som jeg aldri så for meg at skulle bli gitt ut, men som viste seg å bli en av de festligste og mest uhøytidelige bøkene som kom ut i 2015.

Av: Andreas Emil Lund

Skinny T hadde, så vidt jeg vet, sin debut i Gorilla #1 (Egmont, 2003) handler rett og slett om at figuren Skinny T jages av en kåt badeand. Når Skinny T i tillegg ergrer på seg den helsprø naboen sin, begynner den narrative ballen å rulle, og Skinny jages land og strand rundt av både badeanden og naboen. Jeg hørte Alexander Leborg en gang si at dette var ”antageligvis verdens tynneste plot” Noe som viser seg å ikke være et problem.

Boken er gitt ut på forlaget Kickasscomics, som ble gjenopplivet av Alexander Leborg og Geir Moen etter deres samarbeid på ”Peer Gynt” (Minuskel Forlag, 2014).

Ved første øyekast skulle man ikke tro at tegneren av ”Skinny T” er den samme som tegnet fjorårets Sproing-nominerte ”Peer Gynt”. Ikke ved andre eller tredje øyekast heller. Tegnestilene på de to bøkene er veldig forskjellig fra hverandre. Om man også sammenligner tegnestilene med ”Blodøks” (utgitt i 2002) kan man begynne å lure på om det man ser på papiret er Moens utvikling som tegner, eller rett og slett en veldig allsidig serieskaper. Uansett gjør tegningene i ”Skinny T” akkurat det de skal; nemlig å gjøre den absurde handlingen enda mer absurd.

Boken inneholder også to andre historier. Den ene handler om Frederik Hauge, og skulle egentlig trykkes i en Bellona-antologi. Pga. ymse endringer tett opp mot deadline ble den ikke trykket, men finnes da i denne boken i all sin absurde helhet. Den andre er en tegneserie om unionsoppløsningen, med Nr. 91 Stomperud og hans svenske forgjenger 91:an Karlsson i hovedrollene.

For det meste består boken av historier som allerede er gitt ut, eller som er å finne på Geir Moens nettside – Uten at dette legger en demper på lesegleden. Kjenner man historiene fra Gorilla-tiden er det et gledelig gjensyn. Har man aldri hørt om Skinny T er det en enda bedre grunn til å plukke opp denne boken. For dette er bra!

Skinny T
Av Geir Moen
ISBN 9788292796337
112 sider
199 kr. (veil.)
Kickasscomics/Minuskel Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)