Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

BARNEVENNLIG, MEN FOR DYR? (27.07.06 )

Endelig kan man tilby et superhelttegneseriehefte rettet mot de yngste i Norge. Heftet inneholder greie tegneserier for barn, men prisen er kanskje litt for høy.

Av: Kristian Hellesund

Lenge hadde superhelttegneseriene barn som målgruppe. For tyve år siden kunne DC Comics slå fast som forlagets slagord at deres tegneserier ikke bare var for barn – selv om man hadde slike tegneserier også. I dagens superheltsegment er det først og fremst de voksne som er målgruppen. Det gir seg utslag i psykologiske tegneserier med voksne tema, og norske tegneseriehefter som Spider-Man, X-Men og Marvel Action Album med Punisher er vanligvis ikke egnet lesestoff for barn i småskolealder.

Dette har også Egmont Serieforlaget innsett, og første nummer av Spider-Man Magazine kom i salg tidligere denne måneden. Heftet er i magasinformat og kan by på korte, avsluttede tegneserier med edderkopphelten. I tillegg inneholder bladet tegneoppgaver, en plakat, presentasjoner av tegneseriefigurer fra bladet og en Spider-Man-leke.

Førsteinntrykket er helt klart positivt. Dette er greit lesestoff for Spider-Man-interesserte i aldersgruppen seks til ti år, men prisen er kanskje litt høy. For 39 kroner kunne man fått seg et enda tykkere Donald-blad og hatt penger til overs, men unge Spider-Man-fans har likevel en liten godbit i form av heftet. Det er jo ikke alle som elsker Disney-figurene, og et slikt Spider-Man-hefte kan være en flott introduksjon til tegneserienes verden.

Spider-Man Magazine nr. 1/2006
36 sider
39 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)