Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MORSOM OG UNDERHOLDENDE RUNDREISE (27.07.06 )

I Rocky Sommerspesial blir vi tatt med jorden rundt sammen med den svenske tegneseriefiguren. Sommerspesialen er et godt kjøp der humor og hverdagsfilosofi står i sentrum.

Av: Kristian Hellesund

Martin Kellermans Rocky er en av de moderne, nordiske tegneseriene som fortjent har jevnlige utgivelser i Norge. I tillegg til det vanlige Rocky-heftet, har Schibsted Forlagene ute en egen Rocky Sommerspesial i sommer. I presseskrivet heter det at dette er “en skikkelig godbit av et sommeralbum” der man blant annet får se Rockys “sommerminner fra Quart, Hultsfred og Roskilde, ferier på hytta, i byen og reiser til Hellas, Cuba, USA og Thailand”. Og presseskrivet har helt rett. Dette er en skikkelig godbit, der Rocky-skaperen er i storform med gode replikker, stor humor og sin sedvanlige, artige funny animal-stil. Å plassere Rockey i feriemiljøer gir Kellerman også muligheten til å bruke andre tråder å spille på, og albumet er herlig, anbefalt sommerlesning.

Men det stopper ikke der. En spesialhistorie på seks sider fra Slottsfjellfestivalen i Tønsberg er også med. Den har sine høydepunkter, men blir litt langtekkelig og stillestående for denne anmelder. Det blir ikke Martin Kellermans bidrag der han ser nærmere på Oslo og Stockholm i tekst og tegninger. Dette er godt skrevet med en morsom brodd, og for oss som bor utenfor oslogryten er turistguiden til tigerstaden uvurderlig og fremfor alt god underholdning.

Rocky sommerspesial
44 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)