Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

UTE TIL LUNCH I KARMØY ( 5.03.16 )

Børge Lund åpnet i dag utstilling i Kopervik, til stor publikumsinteresse.

Av: Trond Sätre


- Disse karene, Børge Lund her og Frode Øverli, bedriver litteratur, de bedriver tegnekunst, og de står for herlig humor, åpnet Ståle Pedersen innledningsvis i sitt forsvar for å holde en Lunch-og Pondus-utstilling på Kopervik Kulturhus; et kulturhus av den gode, gamle sorten fra før prestisje-kulturbyggenes tid. – Det er vel få som har et så bredt, kunstnerisk uttrykk, fortsatte Pedersen, – I disse tider når det er så mye snakk om omstilling og å skape nye arbeidsplasser, er det et lite kunsteventyr at en ung kar fra Sauda har gjennom sin kunst og kreativitet skapt sin egen arbeidsplass. Sauda har jo Bjørn Eidsvåg og Kjartan Fløgstad. Nå synes jeg at de også bør begynne å sette pris på Børge Lund.

Utstillingen som åpnet i dag klokka 12.00, er en salgsutstilling for Pondus og Lunch, med sistnevnte serie som hovedattraksjonen. Etter at Børge Lund tidligere har hatt utstilling på Oscarsborg festning og Bryne, er turen nå kommet til Kopervik på Karmøy. Utstillingen, som er satt opp i to rom på kulturhuset, ble åpnet til fullt hus og stor entusiasme.


Det eneste selvportrettet jeg noensinne har tegnet, sier Børge om dette bildet som han viste fram innledningsvis. – Fra da jeg begynte å lage tegneserier og jobbet [med noe annet enn tegneserier] på heltid. Selv om han var småbarnsfar og i full jobb, fikk han lov til å «ødelegge en dag i uka» med å tegne stripene som skulle komme til å bli den framtidige karrieren hans.


Iblant har Børge opplevd at hans ideer sammenfaller med ideene til virkelighetens næringsliv. Eller kanskje han bare kjenner dem så godt? Samme dag som dette Lunch-coveret kom ut, basert på hvordan han tror at oljeingeniører ønsker å framstå, dukket dette bildet opp i Stavanger Aftenblad.


Avslutningsvis demonstrerte Børge noen av fordelene med digital penn («for kidsa»), blant annet hvordan det blir lettere og raskere å endre figurenes uttrykk. Jo lenger ut på dagen, jo høyere blir Thorsens nakke plassert. En enkel, men effektiv og megetsigende justering.


Ettersom Børge tusjer digitalt, består utstillingen hans av UV-prints (forstørrede fargetrykk) og silketrykk. Prisen varierer fra kr. 1000 til 4000 (flest på 1500) for silketrykkene, og ligger stort sett på 3000 for UV-prints.


Dette silketrykket var utstilt, men ikke i salg. Motivet er en av de mest populære fra serien (det forekommer på mye av merchandisen), og resten av trykkene med dette motivet er utsolgt.


For de som foretrekker gode, gammeldagse originaler tusjet for hånd, tilbyr utstillingen også Pondus-striper av Frode Øverli. Ettersom det er snakk om Pondus, er disse litt dyrere; 6000 kr, per stykk.

Utstillingen er åpen Lørdager, søndager, torsdager og fredager fram til og med 13. mars.

Les også:
Pondus markerer 20 [Drøbak-utstillingen]

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)