Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GOD BLANDING ( 6.08.06 )

Pondus-heftet surfer videre også gjennom sommeren. Nummer 8/2006 byr på gode tegneserier med blant annet Pondus selv i storform.

Av: Kristian Hellesund

Frode Øverli leverer varene gang på gang. Tegneserien Pondus er et oppkomme av morsomme sekvenser og replikker, og Rutetid er artige og veltegnede vitsetegninger. Persongalleriet i Pondus fungerer glimrende, og Øverlis strek har en herlig flyt. Fremdeles er mannen bak Rutetid og Pondus kongen på haugen i tegneserienorge, og det beviser han nok en gang i Pondus nr. 8/2006. Øverlis egne bidrag er klart best i et hefte som holder meget høy standard. Vi får nok en gang le av nye fotballgags, familieforviklinger og serieskaperens skråblikk på fordommer, familieliv og trivialiteter.

Bidragsytere til den høye standarden er også Mads Eriksen og Lars Lauvik. Lauvik er en meget dyktig tegner som spenner vidt i sin crazykomikk. Det er umulig å forutsi hva sotraværingen skal lage morsomheter av fra gang til gang i Eon, og denne uforutsigbarheten gir en ekstra dimensjon til tegneserien. Nå er ikke alle Eon-stripene like morsomme, men Lars Lauvik står generelt sett for en meget god tegneserie.

Uforutsigbar er også Mads Eriksens M. Eriksen liker å ta tak i hverdagens trivialiteter, og som regel er det full treff med stor og god humor. Tegneferdighetene er også på plass, og kombinasjonen gode tegninger, artige replikker og sprø innfall gjør M til en solid tegneserie.

Resten av Pondus nr. 8/2006 består av ulike bidrag på en side som Monomania, Prim og Redakterje, den halvmorsomme Duplex og de glimrende vitsetegningene der Duplex-skaperen Glenn McCoy samarbeider med broren Gary. Litt redaksjonelt stoff er det også plass til i heftet. Brevspalten er artig, den, men fem sider artikkelstoff utover leserbidrag blir altfor mye. Noe av denne plassen kunne vært brukt til for eksempel flere tegneserier av Frode Øverli. Tiden er kanskje inne for repriser av Riskhospitalet til glede for nye lesere?

Pondus nr. 8/2006
52 sider
28,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)