Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

DE GAMLE ER ELDST ( 6.08.06 )

Den moderne tegneserieutgaven av Conan fortsetter i barbarheltens norske hefte, men i Conan nr. 4/2006 er det nok en gang en klassisk historie fra syttitallet som er høydepunktet.

Av: Kristian Hellesund

Det strømmer over av Conan-utgivelser på det norske markedet for tiden. I tillegg til Conan krønikene og ulike album- og bokutgivelser, er barbarhelten fra Cimmeria sjef i sitt eget hefte som kommer annenhver måned.

Conan-tegneseriene er først og fremst handlingspreget. Det er action og spenning som skaper interesse for karakteren til Robert E. Howard. I Conan nr. 4/2006 er det mye av dette. Schibsted Forlagene presenterer tre historier med Conan i heftet, og i de to første er det nyversjonen fra det amerikanske forlaget Dark Horse som trykkes. Her er det den dyktige manusforfatteren Kurt Busiek som er serieskaper sammen med tegneren Cary Nord. Busiek står for to gode manuskripter, og de er preget av spennende replikker som driver handlingen videre. Cary Nord tegner bra, og kombinert med spennende og stemningfull fargelegging er Dark Horses Conan godt og spennende lesestoff.

Det er også de klassiske Conan-historiene fra det amerikanske forlaget Marvel, og ved jevne mellomrom er de rosinen i pølsen i Conan-heftet. I dette heftet er det slik. I syttitallshistorien Bal-Sagoths guder tar manusforfatteren Roy Thomas utgangspunkt i en av Robert E. Howards fortellinger og gjenforteller den sammen med stjernetegneren Gil Kane. Resultatet er et fyrverkeri av en historie, som i tillegg gjengis i flott, ny fargelegging. Gil Kane er en av de store amerikanske serietegnerne med viktige bidrag til blant annet Green Lantern, Atom og Spider-Man. Gil Kane var kortvarig Conan-tegnervikar for Barry Windsor-Smith da denne historien kom på trykk i USA, og den gang solgte faktisk Kanes historier bedre enn Windsor-Smiths.

Conan nr. 4/2006 er et bra kjøp for de som liker actiontegneserier, men kanskje Schibsted Forlagene kunne byttet litt om på rekkefølgen seriene trykkes i på norsk. Den andre Dark Horse-historien, Elefanttårnet, får ikke noen avslutning i dette heftet. Kanskje den kunne vært skjøvet til neste nummer eller vært erstattet av en annen avsluttet historie? Eller kanskje man kunne satt på trykk den frittstående avslutningen av Bal-Sagoths guder?

Conan nr. 4/2006
68 sider
34,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)