Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

PRISBELØNNET OG BRA ( 6.08.06 )

Et nytt hefte med X-Men er i handelen. Heftet er utmerket superheltaction av Joss Whedon og John Cassaday.

Av: Kristian Hellesund

Da tegneseriebransjens Oscar-pris, Eisnerprisen, ble delt ut i San Diego for noen uker siden, var det heftet Astonishing X-Men som gikk av med seieren i kategorien “Best continuing series”. Historiene fra dette amerikanske heftet har også vært trykt på norsk, og i X-Men nr. 4/2006 er innholdet i sin helhet viet Astonishing X-Men.

Det er serieskaperne Joss Whedon (tekst) og John Cassaday (tegning) som tar seg av Astonishing X-Men. Whedon er en kløpper på replikker og spennende handling, mens Cassaday er en glimrende tegner. X-Men nr. 4/2006 tar typisk nok for seg en blanding av spenning, melodrama og angst blant X-mutantene. Denne gangen må X-Men kjempe mot en sentinel, og på ny er det interne stridigheter. Dog er det ikke medlemmene i superheltgruppen som er problemet. I stedet er det selveste Farerommet som er motstander. Dermed klarer Whedon å lage en ny variant på at mutantene selv kan skape sine verste fiender.

Astonishing X-Men er godt superheltlesestoff. Denne anmelder foretrekker de første historiene fra det amerikanske bladet, men det gjør ikke innholdet i X-Men nr. 4/2006 dårlig. I tillegg gjør et godt resymé det lett å komme inn i heftet også for en tilfeldig leser.

X-Men nr. 4/2006
100 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)