Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SAMLEKASSETT MED CORTO MALTESE (31.08.06 )

På åttitallet kom det flere album med Corto Maltese på norsk fra Cappelen. Nå følger Egmont Serieforlaget opp med blant annet en samlekassett med tegneserien.

Av: Kristian Hellesund

Corto Maltese av Hugo Pratt regnes som en av beste tegneseriene som er laget. Her i Norge kom Cappelen med en håndfull album på åttitallet. I tillegg har serien gått som biserie i Serie Fokus, Serie Spesial og Fantomet.

I forbindelse med lanseringen av tegneserieromanbokklubben Serieverket gjorde Egmont Serieforlaget albumet ”Eventyr i Venezia” tilgjengelig i norsk språkdrakt. Nå kommer det flere Corto Maltese-utgivelser fra forlaget. I følge en postering på forumet til fantomet.org skal Egmont gi ut en samlekassett med flere album i farger. Hvilke album samlekassetten skal inneholde fremgår ikke av posteringen – dog med ett enkelt unntak: Den aller første Corto Maltese-historien, ”Balladen om det salte hav”, skal være med. Et utdrag av denne historien er tidligere gitt ut på norsk i Fantomet i svart/hvitt.

Les mer om utgivelsen på forumet til fantomet.org:
http://www.fantomet.org/forum/viewtopic.php?t=963

divider
 1. Ifølge debatten på www.andebyonline.com har ikke Egmont utgitt “albumet” Eventyr i Venezia, men en ombrukket pocketversjon av denne.


  Øyvind Braaten    31. August 2006, 16:49    #
 2. Hva koster en slik samlekassett? Er det mulig å få tak i eldre nummre av alvefolket?


  benjamin bjørkli    31. August 2010, 23:31    #
 3. Akkurat nå er samleboksen på tilbud i nettbutikken til forlaget. Se mer her:

  http://www.univers.no/tegneserier/ovrige/Corto-Maltese-bok-1-7-i-kassett/sku-50634


  Kristian Hellesund    2. September 2010, 08:26    #
 4. Det er ikke alltid like lett å sette den rette betegnelsen på enkelte blader og album/bøker. F.eks. de flotte fargeutgavene med Tex Willer blir av forlaget betegnet som “pockets”. Men siden disse måler 24×17,3 cm må det i såfall være snakk om “storpockets”. CM-boken Eventyr i Venezia er faktisk en liten tanke større enn et vanlig Donald-blad, altså langt fra det ordinære Donald Pocket-formatet. Selve historien er på 97 sider, med tre striper per side, nydelig fargelagt. Denne utgaven er basert på en tilsvarende fransk/belgisk, hvor Hugo Pratts tegninger ytes full rettferdighet. En meget forseggjort utgivelse med fyldig forord.


  jostein hansen    2. September 2010, 15:55    #
 5. Selv om Eventyr i Venezia er større enn DD&Co så er det ihvertfall mindre enn et Corto Maltese album. Men nå er storhetstiden til album for lengst forbi, de er nesten utryddningstruet, så det nytter vel lite å sutre.


  Øyvind B    3. September 2010, 16:36    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)