Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

EN UKE TIL RAPTUS ( 1.09.06 )

Om en uke smeller det løs i Grieghallen i Bergen. Da arrangeres Norges største tegneseriefestival, Raptus.

Av: Kristian Hellesund

Fra 8. til 10. september står Bergen i tegneserienes tegn. Byen mellom de syv fjell blir nok en gang midtpunktet i tegneserienorge i det tegneseriefestivalen Raptus går av stabelen. Denne gangen er Raptus tilbake i regnbyens storstue, Grieghallen, og arrangørene i Tegneserieforeningen i Bergen kan by på et variert program med blant annet foredrag, signeringer og presentasjoner av nye tegneserieutgivelser.

Raptus har også i år en rekke spennende serieskapere som gjester. Som vanlig er det hentet inn en rekke navn fra både inn- og utland, og denne gangen nok skaperne av Inni granskauen/Over hekken, Michael Fry og T. Lewis, de mest prominente gjestene. Festivalen kan blant annet invitere til førpremiere på den norske versjonen av den dataanimerte filmen basert på tegneserien. Ellers er Jon Gisle, Arild Midthun, Asbjørn Tønnesen, Mads Eriksen, Roger Langridge, Håkon Aasnes, Tore Knutsen, Tor Ærlig, Simon Spencer, Thierry Capezzone, InkaLill, Tomte, Astrid Hansen, Torbjørn Lien, Rex Rudi, Kim Holm, Arne Bye, Therese G. Eide, Paul Palmer, Bryan Talbot, John McCrea, Giovanni Rigano og Dave Windett blant de inviterte gjestene.

Fredag 8. september starter Raptus med kostymeparade fra Bergen kino til Grieghallen klokken 12, mens åpningsshowet foregår i Peer Gynt-salen i Grieghallen klokken 16. Det blir aktiviteter hele helgen gjennom, og noen av stikkordene for enkelte av presentasjonene er donaldismepaneldebatt, muslimske superhelter, M og Kaptein Sabeltann.

Les mer om Raptus og programmet på tegneseriefestivalens egen hjemmeside:
http://www.raptus.no/

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)