Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SPIDER-MAN SLÅSS VIDERE ( 1.09.06 )

Ultimate-utgaven av Spider-Man fortsetter sine norske utgivelser. Ultimate Spider-Man nr. 14 kan by på god underholdning og et overraskende vendepunkt i superheltsagaen om edderkopphelten.

Av: Kristian Hellesund

Det er for tiden tre Spider-Man-relaterte hefter i de norske bladhyllene. Mens Spider-Man presenterer fortsettelsene på Spider-Man-sagaene som ble påbegynt av forlaget Marvel i USA i 1962, er Spider-Man Magazine et blad med et innhold tilpasset barn i alderen fem til ti år. Ultimate Spider-Man er derimot en moderne og frittstående utgave av Spider-Man, der handlingen foregår i et eget Ultimate-univers der hovedpersonen Peter Parker fremdeles er gymnasiast.

Ultimate Spider-Man er vanligvis en meget god superhelttegneserie, og i Ultimate Spider-Man nr. 14 kan Brian Michael Bendis (manuskript) og Mark Bagley (tegning) by på god underholdning. I denne utgivelsen samarbeider de med tusjeren Scott Hanna, og sammen leverer serieskaperne spennende historier, flotte tegninger og annerledes vrier i handlingen.

I denne utgaven av heftet er det skapelsen av Ultimate-utgaven av skurken Carnage leserne er vitne til. Det gir leserne en god porsjon spykologisk drama der Peter Parker og Curt Connors (alias Lizard) settes i sentrum. I tillegg er Spider-Man selv i aksjon mot både Punisher, Gladiator og (selvsagt) Carnage selv. Heftet kan også by på en god porsjon lesverdig melodrama, der blant annet en viktig bifigur vandrer heden. I tillegg kan utgivelsen by på en annerledes og spennende avslutning.

Ultimate Spider-Man nr. 14 er en flott utgivelse som viser hvordan en god superhelttegneserie kan være. Dette er vel verdt å få med seg også for nye lesere, og heldigvis følger Egmont Serieforlaget opp med et resymé som gjør det lett å komme inn i handlingen.

Ultimate Spider-Man nr. 14
116 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)