Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

JEFF SMITH TIL NORGE (17.09.06 )

Jeff Smith skal på norgesvisitt i høst. I oktober er Bone-skaperen til stede under arrangementet Bok i sentrum.

Av: Kristian Hellesund

Når Bok i sentrum arrangeres i Oslo 26.-29. oktober, er en av gjestene serieskaperen Jeff Smith. Smith, som er best kjent som skaperen av tegneserien Bone, melder på egne nettsider at han inntar tigerstaden for å signere under bokfestivalen 27. oktober. I tillegg skal Bone-skaperen innom Tronsmo for signering dagen etter.

Etter det Serienett har grunn til å tro, er det i forbindelse med lanseringen av en ny Bone-bokserie på norsk at Jeff Smith kommer på norgesbesøk. Egmont Serieforlaget skal nemlig gi ut tre Bone-bøker i løpet av 2006. I motsetning til Bladkompaniets tidligere Bone-utgivelser, vil de nye bøkene være i farger. For den første norske Bone-boken, “Flukten fra Boneville”, fikk Smith Sproing-prisen for beste utenlandske tegneserie i 1999.

Les mer på Jeff Smiths nettsider:
http://www.boneville.com/jeffs-studio/appearances

Les mer om Bone hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/163/egmont-satser-pa-bone

divider
 1. Enten har Bok i Sentrum fått ny arrangementsledelse, eller så har Egmont større overtalelsesevner enn Westwind Forlag.

  Muligens er begge alternativer riktige. Bok i Sentrum har tydeligvis lempet på sin klare profil fra tidligere der de tok sterk avstand fra å profilere tegneserier på sin markedsmesse.

  Westwind Forlag fikk nemlig blank nei på sine henvendelser om å tilby signering av “De Dødes Dal” i 2004, med opptreden av både Mike Collins og den ikke ukjente forfatteren Gunnar Staalesen.

  Tilgi min sarkasme her, men det er altså tydelig at de har lagt om sin policy når Egmont kan tilby signering av en seriebok tidligere utgitt i Norge.

  Jeg har mailer og brev som forteller om en nokså avvisende holdning i 2004, selv om det var en anerkjent norsk forfatter som sto bak en vel promotert utgivelse. Mine argumenter om at dette var et spennende prosjekt; en tegneserieutgave av norsk krim (ikke akkurat daglig kost) falt for nokså døve ører. Jeg hadde en sterk følelse av at tegneserier ikke sto høyt i kurs på denne bokmessen…

  Kjekt at de har lagt om kursen. Kanskje dette åpner for fremtidige signeringer fra andre forlag, som f.eks. Seriehuset og Westwind?


  Spacedog    17. September 2006, 23:32    #
 2. Så vidt jeg vet arrangeres Bok i Sentrum av De Norske Bokklubbene og bokhandlerkjeden Tanum. Tanum ble i våres kjøpt opp av Damm. Damm eies av Egmont. Vi snakker vel helst om godt, gammeldags innavl… :)


  Jon Løvstad    18. September 2006, 06:18    #
 3. Takk for info. “The plot thickens” som gamle Holmes ville ha sagt. Mer makt til dem som har mye fra før er jo et velkjent prinsipp. Å eie distribusjonsapparatet er noe, å eie/styre messer er noe enda mer… Dette gir en viss pekepinn på hvordan en evt. forlagskontrollert tegneseriefestival i Oslo vil kunne bli. Men nå stopper jeg debatten før jeg begynner å bli helt urimelig…


  Spacedog    18. September 2006, 19:32    #
 4. Slik er det på flere fronter – de store magasinforlagene eier BC. Cappelen eier Sentraldistribusjon. Forlagssentralen er eiet av Aschehoug og Gyldendal. De norske Bokklubbene er eiet av de samme to pluss Oktober Forlag. (?) Aschehoug eier Norli-kjeden, Gyldendal eier Ark-kjeden og deler av Libris, Damm har kjøpt Tanum. Om alle disse er 100% eierskap eller ikke skal jeg ikke si sikkert, men det er i alle fall store andeler. Magasinforlagene eier her og der sine respektive trykkerier. Det blir vel god butikk når man har hele kjeden frem til forbruker i sin hule hånd…


  Jon Løvstad    18. September 2006, 20:07    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)