Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SOLID LAUVIK ( 1.10.06 )

En ny samling med Lars Lauviks Eon, Oppgulp og Wildlife er i salg. I boken herjer Lauvik i kjent stil, og alt fra politikere til næringsliv og D.D.E. får sine pass påskrevet.

Av: Kristian Hellesund

Lars Lauvik er en av de mest kreative serieskaperne i landet. Med en ualminnelig rik fantasi, får sotraværingen de mest vanvittige påfunn inn i seriene sine. I boken “Naiv. Hyper” følger Schibsted Forlagene opp bokutgivelsen “Galskap satt i system” fra 2005. I likhet med fjorårets bok inneholder “Naiv. Hyper” innslag fra Lauviks tegneserier Eon og Wildlife samt et utdrag av vitsetegningene Oppgulp. Som bonus går Lauvik bak kulissene og kommer med bakgrunnsstoff om hvordan han arbeider. Visste du for eksempel at serieskaperen er fargeblind? Like fullt fargelegger han tegneseriene sine selv.

Lauvik-boken er en solid godtepose. Som regel er innholdet morsomt, men Lauviks elleville påfunn treffer ikke alltid. Det gjør derimot serieskaperens bevisste strek. Tegningene til Lars Lauvik er en fryd å se på, og gir sotraværingen en ekstra piff i både vitsetegninger og tegneserier.

“Naiv. Hyper” er en solid samling som viser frem mange sider hos en dyktig serieskaper. Lars Lauvik er for lengst plassert i elitedivisjonen, og med denne samlingen lukter det europacupspill.

Naiv. Hyper.
ISBN 82-509-5590-0
180 sider
298 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)