Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ARTIGE LITTERARITETER (22.10.06 )

I “Ibsens ripsbusker og andre litterariteter” er det Ola A. Hegdal som er i sentrum. Hegdal kan blant annet by på litterære morsomheter i tegneserieform.

Av: Kristian Hellesund

Man føler seg hensatt til MAD når man leser Ola A. Hegdals album “Ibsens ripsbusker og andre litterariteter”. Der MAD kunne servere parodier på tegneserier og filmer samt en solid dose samfunnskritikk i humoristisk form, gjør Hegdal det samme. Utgangspunktet i dette albumet er ulike tegneserieparodier på Henrik Ibsens forfatterskap. Baklengsutgaven av “Peer Gynt” er kanskje det som fungerer best, men også en disneyfisert utgave av “Et dukkehjem” kaller på latteren. En annen del av albumet byr på skråblikk omkring litteratur og forfatterskap, mens Tore Strand Olsen bidrar med tegninger til noen tegneserieparodier. Spesielt artig er en tosider der de to serieskaperne leverer sin hyllest til Iskalde grøss.

“Ibsens ripsbusker og andre litterariteter” er en flott samling. Den inneholder blant annet Hegdals tegneseriebidrag til Bok og bibliotek, men disse seriene fortjener større utbredelse enn det de har fått i tidsskiftet. Derfor er dette albumet et velkomment tilskudd til bladhyllene.

Ibsens ripsbusker og andre litterariteter
ISBN 82-91187-68-1
36 sider
49,50 kroner
No Comprendo Press

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)