Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MEGET GOD MIKS (22.10.06 )

Et nytt hefte av Larsons Gale Verden er i salg. Heftet har et variert og humorfylt innhold.

Av: Kristian Hellesund

Torbjørn Liens Kollektivet har lenge vært det viktigste norske tegneseriebidraget til heftet Larsons Gale Verden. Nå har serien fått selskap. Fra og med Larsons Gale Verden nr. 11/2006 er også Bjartmann av Øystein Runde å finne i bladet. Bjartmann, som tidligere har figurert i to soloutgivelser fra Jippi forlag, har fått fire sider til rådighet i heftet. De utnytter Runde maksimalt med merkverdige vendinger i handlingen samt underfundig og sær humor. Bjartmann er et spennende bidrag til heftet, og Schibsted Forlagene skal ha ros for å bruke denne serien. Lars Lauviks vitsetegninger Oppgulp er også å finne med en side i bladet, og Lauvik skuffer ikke med vittighetene sine.

Kollektivet er i storform i bladet. Det virker som om Torbjørn Lien er i det kreative hjørnet for tiden, og tre sider med striper og tre ensidere er både meget morsomme og svært lesverdige. Ellers byr heftet på en ensider med Arne And, og den svenske tegneseriens skaper Charlie Christensen får også tre sider med den elleville Bar Nero. I dette heftet brukes et bankran som ramme for en morsom relikkutveksling om fotball. Dette er rett og slett strålende lesning!

Det er for så vidt også resten av heftet. Larsons Gale Verden kan by på en rekke glimrende humoristiske bidrag. Vitsetegningene som har gitt navn til bladet er som vanlig svært morsomme. Dilbert, Fuzzy og Opus er amerikanske humortegneserier av høy klasse, mens Foxtrot og Brewster Rockit i denne anmelders øyne ligger et lite hakk under. Like fullt er kombinasjonen av tegneserier vellykket, og Larsons Gale Verden nr. 11/2006 er et godt humortegneseriehefte. Skulle man vært litt storforlangende, ville denne anmelder satt pris på mer Arne And og Oppgulp, men produksjonen av disse bidragene er så liten at forlaget ikke kan koste på seg flere sider av noen av delene. Dessverre.

Larsons gale verden nr. 11/2006
68 sider
29,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  1. Synes Bjartmann gjorde et gost inntrykk. Med mer Kollektivet, og en god del Fuzzy, synes jeg dette ble en riktig flott utgivelse. Håper at de kommende nummerene gir samme inntrykk.


    Torgeir Trapnes    22. October 2006, 19:17    #
  2. Bjartmann er sjef…


    Jon Løvstad    22. October 2006, 19:45    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)