Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SKIKKELIG GODBIT (22.10.06 )

Schibsted Forlagene har gitt ut Rocky-samling nummer 2. Boken viser humortegneserier på sitt beste.


Av: Kristian Hellesund

Martin Kellerman står bak en ekte, moderne tegneserieklassiker. Rocky er en selvbiografisk tegneserie med dyr i hovedrollene, der Kellerman skildrer livet til en serietegner i tyveårene. Det hele gjøres først og fremst gjennom tegneseriestriper, og med en dose samfunnskritikk, hverdagsbetraktninger og solid humor byr Kellerman på en av de aller beste skandinaviske tegneseriene.

Den første boksamlingen med Rocky, “The Big Payback”, kom på markedet i fjor. Boken inneholdt de eldste Rocky-tegneseriene. Dette var en glitrende utgivelse, der Rocky ble presentert på mesterlig vis. I Rocky: “Bok II” følger man opp tråden fra den første boken med nyere striper, ensidere og vitsetegninger. Kellerman hadde meget høy standard allerede på seriene i “The Big Payback”, mens “Rocky II” viser en videreutvikling der serien faktisk er enda bedre. Kellerman er best når han skildrer Rockys frustrasjoner overfor det annet kjønn, og gang på gang masserer tegneseriene hans både lattermusklene og hjernebarken. Rocky er ikke bare ren underholdning. Det er også dyktig tegneseriehåndverk som skaper ettertanke.

Rocky-bøkene fortjener å bli lest, og med “Bok 2” kan Schibsted Forlagene by på en potensiell julegave. Denne bør ligge under mange juletrær i desember!

Rocky: Bok II
ISBN 82-509-5593-5
180 sider
298 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)