Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SATRAPI ER TILBAKE ( 5.11.06 )

For andre gang er Marjane Satrapi bokaktuell i Norge. Denne gangen er det tegneserieromanen “Kylling med svisker” som blir gitt ut.


Av: Kristian Hellesund

Marjane Satrapi tar utgangspunkt i egen familie i tegneserieromanen “Kylling med svisker”. Den prisbelønte serieskaperen bak “Persepolis” skildrer her de siste dagene i livet til grandonkelen Nasser Ali Khan. Samtidig er “Kylling med svisker” et blikk inn i grandonkelens liv, der det hele tiden tas små hopp fremover og tilbake i tid for å forklare hvorfor Nasser Ali Khan og familien hans tok ulike valg og valgenes betydning.

I “Kylling med svisker” viderefører Marjane Satrapi tegnestilen fra “Persepolis”, og kombinasjonen av en bevisst, enkel strek, svarte flater samt kontraster mellom svart og hvitt er både effektfull og sjarmerende. I tillegg har hun en lesverdig historie å fortelle, og den iranske serieskaperen skaper både interesse for personene og handlingen. Innimellom kommer Satrapi med små, artige anekdoter, og et og annet humoristisk poeng til å humre av er “Kylling med svisker” også krydret med.

Marjane Satrapi er en spennende serieskaper, og “Kylling med svisker” er et bevis på at tegneseriene hennes er interessant lesning. Det er vanskelig å legge fra seg boken under lesningen, og Satrapi treffer en nerve hos denne anmelder. Kanskje nerven kan få mer å underholdes av senere? Mer Satrapi på norsk er i alle fall et ønske herfra!

Kylling med svisker
ISBN 82-91187-67-3
92 sider
120 kroner
No Comprendo Press

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)