Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

DETALJERT REISESKILDRING ( 3.12.06 )

Joe Saccos “Palestina” er endelig tilgjengelig i norsk språkdrakt. Dette er en utmerket tegneserie som gir leserne et interessant innblikk i midtøstenkonflikten.


Av: Kristian Hellesund

Det er en spennende tid å være tegneserieinteressert i Norge akkurat nå. Flere viktige verker gis ut i norsk språkdrakt, og titler som Watchmen, V For Vendetta, Persepolis, Sandman, Black Orchid, En kontrakt med Gud, Bone og Blacksad viser at forlagene er interessert i å gi ut kvalitetstegneserier. En slik kvalitetstegneserie er Joe Saccos “Palestina”, der Sacco skildrer et opphold på to måneder i de palestinske områdene i 1991 under den første intifadaen. Det er palestinerne selv som kommer til orde i boken, og “Palestina” er en blanding av en reiseskildring og journalistikk i tegneserieform der Joe Sacco velger å drive kampanjejournalistikk.

“Palestina” er en sterk fortelling om menneskeskjebner. Sacco skildrer møter med en rekke palestinere, og vi får høre om levevilkår, problemer og opplevelser med israelske soldater. Som tegner viser Sacco dyktighet med spennende sidelayout og varierte perspektiver. I tillegg velger serieskaperen å bruke en kombinasjon av realistiske tegninger og bruk av karikerte ansiktsuttrykk. Mange av sidene krever at leseren dveler ved dem, og detaljrikdommen er stor.

“Palestina” er et velkomment bidrag i den norske tegneseriefloraen, og det er meget hyggelig å se dette verket på norsk. Da Norsk Tegneserieforum tidligere i år kåret de 25 beste tegneseriene som ikke var utgitt på norsk, fikk “Palestina” førsteplassen. Kanskje flere av de andre seriene på listen også kunne fått en norsk utgivelse? Denne anmelder vil svært gjerne for eksempel se Pyongyang, Powers, Lone Wolf and Cub og Ronin på norsk.

Palestina
ISBN 82-05-35830-3
286 sider
249 kroner
Gyldendal

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)