Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

UNDERHOLDENDE FAKTA (26.12.06 )

Karstein Volle er aktuell med en ny bok. I “Men hånden på hjertet” samles nye Fakta fra verden i en utgivelse spekket med god humor i form av sarkasme, ironi, overdrivelser og surrealisme.


Av: Kristian Hellesund

Karstein Volle har levert en av de mest lesverdige norske tegneseriebøkene i 2006. “Med hånden på hjertet” er Volles andre samling av Fakta fra verden, som blant annet går som biserie i Larsons Gale Verden. Fakta fra verden er en interessant tegneserie. Her tar Volle utgangspunkt i såkalte sannheter og blander dem med en solid dose ironi og sarkasme. Resultatet er god og humoristisk samfunnskritikk som både er interessant og vakkert presentert i tegneserieform.

Volle har valgt å bruke reklamebransjens enkleste formspråk i det grafiske. Her går det i symboler og enkle tegninger som tatt ut av instruksjonsmanual. Formen er krevende, men den fungerer fordi Volle viser dyktighet med å sette enkeltelementene sammen med en flott flyt. I tillegg ligger det en distanse til stoffet i å velge denne formen, og det gir tegneserien til Karstein et ekstra surrealistisk spillerom. Ekstra spillerom byr boken også på i form av gjester som Øystein Runde, Knut Westad og Lise Myhre som sammen med seks andre, norske serieskapere leverer bonusfakta fra verden.

“Med hånden på hjertet” er en bok det kan være vanskelig å legge fra seg. Volles humor er av høy klasse, og gang på gang kaller Fakta fra verden på lattermuskelen. Tør vi be om en bok nummer 3?

Med hånden på hjertet – 125 Fakta fra verden
ISBN 82-92226-12-5
148 sider
190 kroner
Jippi forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)