Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

HARDKOKT KATTEKRIM ( 7.01.07 )

Har du planer om å kjøpe påskekrimen inn allerede nå? Da er ikke Blacksad noe dårlig valg. Tegneserien om detektiven i katteham er en godt tegnet krim som det er vanskelig å legge fra seg.

Av: Kristian Hellesund

De spanske serieskaperne Juan Díaz Canales (manus) og Juanjo Guarnido (tegning) er i utgangspunktet svært tradisjonelle når de leverer tegneserien om privatdetektiven John Blacksad. Dette er en hardkokt krim med en solid dose samfunnskritikk, og lesere som kjenner til Raymond Chandler vil helt klart kjenne seg igjen. Handlingen er satt til en amerikansk storby, men derr stopper likheten med det tradisjonelle. Hovedpersonen er nemlig en katt, og han omgås andre dyr med egenskaper som tradisjonelt forbindes med de enkelte dyr. En firfisle er for eksempel en kynisk, sleip forbryter, mens en padde er en forretningskonge med mindre lovlige virkemidler og en ugle er en meget intelligent vitenskapsmann.

I Blacksad presenterer Egmont Serieforlaget de tre første albumene mellom stive permer. Det er en utmerket utgivelse, der manusforfatter Díaz Canales har gjort en kjempejobb med å lage et troverdig og interessant miljø og Guarnido står for særdeles dyktig tegnearbeid. Anbefales!

Blacksad
ISBN 978-82-429-3046-0
160 sider
349 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)