Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ZITS FÅR EGET HEFTE (11.01.07 )

Zits får spesialbehandling av Egmont Serieforlaget i år. Tegneserien til Jerry Scott og Jim Borgman får eget, norsk tegneseriehefte.

Av: Kristian Hellesund

Etter tre egne album og biserietilværelse i Billy, er tiden inne for en hovedrolletilværelse for Zits. Den humoristiske tegneserien av amerikanerne Jerry Scott og Jim Borgman får eget blad i Norge senere denne måneden. Dette opplyser Egmont Serieforlaget i en annonse i Pondus nr. 1/2007. I tillegg til den prisbelønnede hovedserien, vil heftet også inneholde serier som Pappa og Pestus, Livets mirakel, Baby Blues og Pokker til planet. Første nummer av Zits kommer i salg 22. januar.

Rocky fortsetter med egen, fast utgivelse også etter forlagsskiftet. I følge redaktør Erik Møller Solheim i Egmont Serieforlaget, vil Rocky gå fra å være et tegneserieblad til å bli et livsstilsmagasin slik som i Sverige.
-Rundt regnet blir det 40 prosent Rocky-striper og 60 prosent journalistikk, sier redaktøren til Dagbladet.

Første nummer av magasinet kommer i salg 5. mars.
-Målet er at det journalistiske produktet blir en fullverdig grunn til å kjøpe magasinet, og at vi skal nå Rocky-lesere som ikke er typiske tegneserielesere. Det er nok en del av de som leser Rocky i Dagbladet som ikke definerer seg selv som tegneseriekjøpere, legger Møller Solheim til overfor avisen.

Les mer om Rocky hos Dagbladet:
http://www.dagbladet.no/kultur/2007/01/09/488293.html

divider
 1. ”...ikke definerer seg selv som tegneseriekjøpere”, var da et merkelig utsagn. De fleste tegneserielesere definerer seg vel ikke i det hele tatt. Får håpe at nye “Rocky” også blir å finne i tegneseriehyllene, ellers er det stor fare for at jeg ikke finner det. Ønsker meg en masse gode artikler om tegneserier, men det vil vel være for godt til å være sant.


  Øyvind Braaten    11. January 2007, 21:13    #
 2. Enig med Øyvind her, tegneserielesere definerer seg nok ikke i det hele tatt. Men det som den nye redaktøren sannsynligvis mente å si er at mange som ikke har noe spesielt forhold til serier, eller kjøper serier i det hele tatt, vil kjøpe “LifeStyle-Rocky” (huff, jeg skal i alle fall holde meg borte fra DET).

  Men at du finner gode artikler OM tegneserier i det nye bladet tviler jeg sterkt på, Øyvind. Etter min erfaring er folk flest særdeles lite interessert i å lese OM serier og serieskapere, med mindre det er en kjendis i hovedrollen (Lise, Nærum eller Øverli). Evt. at en kjendis OGSÅ leser serier, da er det “interessant stoff”.


  Spacedog    12. January 2007, 11:38    #
 3. Tegneserielesere bør nok ikke definere seg som sådan, nei. Ellers risikerer vi amerikanske tilstander – Noe som i denne samnehengen betyr at tegneserier blir stemplet som lesestoff bare for en lukket krets med særinger.


  Lurk    12. January 2007, 15:16    #
 4. Lifestyle-Rocky har jeg bladdret i på andre siden grensen og for mitt vedkommende blir det nok heller å dreie mot Rocky-bøkene som sikkert fortsetter å komme ut.
  Zits som serie høres litt desperat ut, men med drahjelp fra Pondus kan det vel kanskje overleve et halvt års tid. Rekken med lik i lasten hos Egmonts humorbladskute er stor…


  Jon Løvstad    13. January 2007, 21:41    #
 5. Jeg fant denne tråden og klarte ikke å dy meg: Jeg sa ikke at tegneserielesere definerer seg, men at en del andre definerer seg ut. Det er en viktig forskjell. Håper dere gir nye Rocky en sjanse, og at dere ikke har gitt opp journalistikk OM tegneserier. Jeg kan love at bladet blir veldig annerledes enn den svenske utgaven. Beste hilsen Erik


  Erik Møller Solheim    23. January 2007, 20:22    #
 6. send alt som måtte finnes av hefter


  odd harald simonsen    10. June 2009, 23:57    #
 7. ønsker tilbud på hefter /bøker om Zits


  Kirsti Dolva    11. December 2010, 19:35    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)