Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MORSOMHETENE FORTSETTER (21.01.07 )

Årets første M er herved anbefalt. En kombinasjon av gode biserier og en utmerket hovedserie er verdt å få med seg.

Av: Kristian Hellesund

Humortegneserieheftene er en meget viktig del av det norske tegneseriemarkedet for tiden. Egmont Serieforlaget har overtatt Pondus, mens hovedkonkurrenten Schibsted Forlagene kjører nå frem M som sitt flaggskip innen genren. Det betyr at erfaringer fra tidligere utgivelser med blant annet Pondus og Larsons Gale Verden er evaluert, og M har fått sine spesielle særtrekk. Først og fremst er det noen viktige kosmetiske endringer mellom M og slik Pondus-bladet så ut tidligere. Schibsted Forlagene har valgt pappomslag, og en bedre papirkvalitet og trykk-kvalitet gir et positivt førsteinntrykk.

Så var det tegneseriene. M er representert både med en firesiders spesialhistorie og 11 sider med striper. Tendensen man finner i for eksempel Pondus-bladet med å spare på hovedserien og blåse opp enkeltruter er ikke til stede i M. Hver stripeside inneholder 4 M-striper, og dermed får leseren valuta for pengene. M-stripene i dette heftet ser ut til å være en blanding av nytt og gammelt. Redaksjonen har for eksempel valgt å fokusere på M-striper med tegneserietema, og her vanker det mang en god latter der Mads Eriksen har hatt et skråblikk på ulike tegneserier. Morsomt!

Biseriene er av høy standard. Lars Lauviks Eon, som snart forlater heftet til fordel for Egmont Serieforlagets Pondus-hefte, er i storform, mens Blacktööth av Torbjørn Lien tar skrittet fra en middels episode i forrige hefte til en herlig, ironisk sekvens der metalgenren og norske politikere får noen humoristiske stikk. Fakta fra verden av Karstein Volle er som alltid en strålende og morsom tegneserie, mens Le Cosmonaute av Lewis Trondheim fortsetter å vise frem hvorfor franskmannen er en fabelaktig serieskaper. Av andre utenlandske tegneserier, er Fuzzy som alltid både morsom og underholdende, og Dork Tower er et innslag denne anmelder er veldig glad for å se på norsk.

Ms første utgave i år er en fornøyelig fortsettelse på heftet som kom i desember. Heftet inneholder en god blanding av artige tegneserier, og det skal bli vanskelig å slå dette heftet innholdsmessig.

M nr. 1/2007
52 sider
32,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)