Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FORTSATT GOD BUTIKK (22.01.07 )

Nordmenn kjøpte tegneserier for 650 millioner kroner i fjor. Dette er en økning i forhold til forrige måling for fire år siden.

Av: Trond Sætre

Det er Finansavisen som forteller dette i dag. Nyheten er også sitert hos en rekke nyhetskilder som blant annet NRK-nyhetene. I en måling gjort for fire år siden var tallet på 550 millioner kroner. Finansavisen legger til at mesteparten av økningen på 100 millioner skyldes prisstigning. Markedet blir beskrevet som nokså stabilt.

Ikke overraskende er Donald Duck fortsatt den suverent mestselgende serien med en markedsandel på 40 prosent. Artikkelen presiserer ikke om de 40 prosentene gjelder bare for bladet Donald Duck & Co eller om de også omfatter relaterte blader og pocketbøker med Donald sitt navn.

Les mer hos Finansavisen:
http://www.hegnar.no/hegnar/newsdet.asp?id=242350&cat=103

divider
 1. De stemmer nok godt, disse tallene her.
  F.eks. Donald, la oss si at den selger ca. 100.000 i uka, stemmer ikke det? Jeg vet at de en gang var så høyt oppe (bokstavelig talt) som 250.000 i uka, hvilket ga den enorme omsetningen 1 mill. Donald-hefter i måneden!

  Men salget på DD & Co har falt, noen sier sågar at det av og til havner under den magiske 100.000 streken i uka. Så hvis man holder seg til dette runde, pene tallet og ganger det med utsalgsprisen kr. 30.- skulle Donald-bladet omsette ALENE for 3 mill. i uka, 12 mill i måneden og 144 mill. i året.

  Det er et stykke fra 220 mill., så enten må man her legge til div. Disneybladet (80 mill. kroner er jo en del Skruepockets etc.) eller så er opplaget for DD&Co høyere. Men styrkeforholdet DD&Co/alt annet Disney Ducks: 2:3 (66%), ser ut til å være fornuftig.


  Spacedog    22. January 2007, 15:04    #
 2. Jeg regnet en gang ut at Egmont hadde ca 54% av volum med sine ymse Disney-titler. Hefter koster jo forskjellig, så det er klart at dyrere hefter med lavt opplag kan trekke ting oppover, helt avhengig av hvor mye. Enhetssalget er kraftig ned år over år, men jeg vil tro at den voldsomme veksten i bokklubber trekker opp. Husk at en bok til 300-350 spenn tilsvarer et helt år med løssalg av et månedshefte. Selv om kanskje ikke volumet på bøkene er gigantisk så trekker det voldsomt opp. Eksempelvis vil utsolgt førsteopplag av Pondus bok 6 (70.000) stå for omlag 4-5% av totalomsetningen alene med sine ca 20 mill.

  Som det er nevnt i Dagbladet blir heftene fler, opplagene lavere og levetiden kortere. Det er mye der ute som egentlig ikke har livets rett for tiden.

  Salgsøkningen i kroner til tross, jeg skulle gjerne sett overskuddet for året i stedet for salget.


  Jon Løvstad    22. January 2007, 19:02    #
 3. Her er linken til Dagbladets oppslag om saken:
  http://www.dagbladet.no/kultur/2007/01/22/489610.html


  Lurk    23. January 2007, 13:34    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)