Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

BARNETEGNESERIE MED TENDENSER (15.02.07 )

Ellen Bergheim solodebuterer med “Bortenfor bøkene”. Denne tegneserieutgivelsen for barn har en artig tegnestil, men historien i seg selv har sine mangler.


Av: Kristian Hellesund

Jippi forlag har med “Bortenfor bøkene” prøvd seg med en tegneserieutgivelse for barn. Det er Ellen Bergheim som står bak tegneserien, og Nonsens-serieskaperen skuffer ikke i det grafiske. “Bortenfor bøkene” har fått en distinkt, enkel stil som vil ha appell hos barn på småskole- og mellomtrinnet.

Historien er ikke nødvendigvis like interessant som tegningene. I “Bortenfor bøkene” blir hovedpersonen Hanna med foreldrene på et ufrivillig besøk til mormoren. Fremme hos mormoren tar Hanna seg en skitur for å komme seg bort fra et kjedelig familiebesøk, og hun ender opp hos en snakkende katt. Katten leder henne ut på et oppdrag der kattens matmor skal finnes. Så langt er det greit, men det hele ender i en politisk korrekt antikrigshistorie med en ekte deus ex machina-løsning på Hannas oppdrag.

“Bortenfor bøkene” har sine høydepunkter med flere stemningsskapende punkter i handlingen, men her og der er det stillestående med helsides tegninger som ikke driver handlingen videre. Like fullt er Bergheim inne på noe, og en komprimert utgave av denne historien ville vært mer slående for en ung leser. I tillegg ville serien hatt godt av fargelegging. Mange av Ellen Bergheims hvite flater skriker etter spennende fargelegging, som ville gjort tegneserien enda mer interessant for lesere i målgruppen.

Bortenfor bøkene
ISSN 1501-8326
52 sider
50 kroner
Jippi forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)