Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SPØKELSESRYTTEREN KOMMER (12.02.07 )

En ny superhelt går til filmen. Senere denne måneden er det norsk kinopremiere for Ghost Rider.

Av: Kristian Hellesund

Flere av tegneserieforlaget Marvels superhelter går til filmen. De siste årene har bydd på spillefilmer med Spider-Man, X-Men, Hulk og Daredevil, og nå er det Ghost Riders tur. Nicolas Cage har hovedrollen som Johnny Blaze; en motorsykkelstuntmann som inngår en pakt med djevelen.

Tegneserien om Ghost Rider har hatt flere versjoner i USA. I Norge har tegneserien vært presentert under navnet Spøkelsesrytteren i bladet Atlantic Special på begynnelsen av åttitallet. Tegneseriefiguren har også hatt gjesteopptredener i norske Marvel-blader sammen med blant annet Spider-Man.

Ghost Rider inntar norske kinosaler 23. februar, men det blir ingen tegneserier med tegneseriefiguren i forbindelse med filmen. Det er redaktør Gøran Karlsvik i Schibsted Forlagene som opplyser dette til Serienett.
-Men litt redaksjonelt stoff om filmen har vi gjort plass til, avslutter redaktøren.

Les mer om Ghost Rider-filmen hos Filmweb:
http://www.filmweb.no/kino/article113042.ece

Besøk Ghost Rider-filmens offisielle hjemmeside:
http://www.sonypictures.com/movies/ghostrider/

divider
 1. Stadig like (lite) imponert over lisenseierforlagenes (manglende) satsning på serier/figurer knyttet opp mot filmlanseringer.

  Norge er muligens det siste landet i verden der noen ser verdi av de tamme “film spesial” utgivelsene – dette er blodløse hefter blottet for kreativitet eller underholdningsverdi. Men forlagenes redaktører og konsulenter forsvarer kønna med stadig (lite) innovative løsninger; “Hør her dere! Hva med å utgi en flott Film Spesial når Batman/Ghost Rider/Daredevil/Hulk/Superman -filmen kommer til Norge? DET vil sikert selge en hel masse til de som har sett filmen, slik at de bombarderer oss med krav om egen serie!”
  Yepp, genialt, ikke sant.

  Hva med å bruke
  pengene som satses på disse blodfattige liksom-seriene på en god mini-serie over tre-fire hefter, slik at man vitterlig får bygget en kundemasse til figuren/serien?

  Men nei, det er vel for mye arbeid, det. Så da utgir man heller det-du-vet istedet for å gjøre noe som vitterlig viser at man tenker utenfor oppgåtte linjer.

  Men det er vel ikke redaktørers oppgave, kanskje?


  Spacedog    12. February 2007, 22:15    #
 2. ..skulle være “forsvarer LØNNA”... beklager.


  Spacedog    12. February 2007, 22:16    #
 3. Eg veit ikkje eg … Forsvarer “Kønna” høyrdes morosamt ut. Eg fekk eit bilete på hjernen av forlagsredaktørar i “keisarens nye klede” som prøvar å skjule “blygselen” med dårlege filmspesial. Heh.


  Knut Robert Knutsen    13. February 2007, 00:00    #
 4. Et godt tiltak, etter min mening, ville være å utgi ei bok – eller aller helst et billig og lett tilgjengelig spesialhefte – med kvalitetsserier TILKNYTTET den aktuelle filmen (men ikke laget etter den).

  I samband med den nye Fantastiske Fire-filmen kunne dette vært f. eks. et gjenopptrykk av Lee/Kirbys første historie med Galactus og Silver Surfer.


  Lurk    13. February 2007, 12:01    #
 5. Arild, realiteten er at filmspesialene ikke selger særlig dersom det ikke er en STOR film, og selv da er det for smått til å forsvare utleggene. Bortsett fra Spider-Man og Star Wars som nok har vært god butikk er ikke hverken filmspesialer eller spin-off serier noe å satse på. Se det også i sammenheng med antall kinobilletter – Spider-Man har vel godt og vel rundet en halv million seere på kino, betydelig mer enn FFs ca 120 og Batmans ca 180 000 seere. Daredevil og Hellboy havnet vel nede på 60-70 000 tallet. Det gir ikke nok grunnlag til å selge inn heftene og slik distribusjonskanalene er i dag så vil mengden hefter man legger ut i seg selv begrense salget. Er det ti tusen potensielle kjøpere så må du ut med minst det dobbelte i opplag og helst mer.


  Jon Løvstad    13. February 2007, 13:09    #
 6. (og vi fortsetter her)

  Ser vi da på dette med miniserier så vil det ikke nødvendigvis være positivt for forlaget, gitt nevnte problem med distribusjon og avskaling etter hvert. Med en 3-4 nummers miniserie vil risikoen firedobles og øke for hvert nummer. Da er det lettere å se hvorvidt filmspesialen oppnådde noen greie tall og jobbe videre derfra.

  Tegneserier er i ferd med å bli en risikosport her, husk hjelm.


  Jon Løvstad    13. February 2007, 13:14    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)