Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GREIT NOK (14.03.07 )

Schibsted Forlagene er ute med en ny vinterspesial med Larsons Gale Verden. Albumet er en grei gjennomgang av hva tegneserieheftet Larsons Gale Verden kan by på for tiden.

Av: Kristian Hellesund

Det er alltid en fornøyelse å få oppleve Arne And i albumformat. Charlie Christensen er en dyktig tegner, og strekene hans tar seg best ut når han får plass å boltre seg på. Slik er det også med de to Arne And-sidene som den svenske serieskaperen er tildelt i Larsons Gale Verden Vinterspesial 2007. Christensen kommer blant annet med noen artige betraktninger omkring sunne sjeler og sunne legemer, og som vanlig blir lattermusklene stimulert. Det samme gjelder Torbjørn Lien og Kollektivet, som også har fått to vittige ensidere å presentere seg med i albumet.

Ellers består denne utgivelsen av en rekke humoristiske avisserier som FoxTrot, Dilbert, Brewster Rockit og Perler for svin samt vitsetegningene til Gary Larson. Høydepunktet er en fem siders sekvens med Opus, der basselopen blir gravid. Berkeley Breathed er i storform med sine sedvanlige crazyhumoristiske innslag. Her har han også en rekke skråblikk på svangerskap og spedbarnsstell. Denne sekvensen alene viser mulighetene som finnes i humoristiske stripeserier til både å fortelle en historie, komme med kommentarer til gjengse oppfatninger og samtidig både underholde og skape ettertanker. Ellers er selvsagt tittelserien like bitende og humoristisk som den pleier å være. Ferske vitsetegninger av Gary Larson er sterkt savnet, men det skader ikke å få presentert en samling gode morsomheter som her.

Albumet er en fin smakebit på hva som for tiden rører seg av serier i tegneserieheftet Larsons Gale Verden. Dessverre blir det hele litt oppstykket. Man får litt av en tegneserie, før det kjøres kjapt videre til neste. Det mener denne anmelder fungerer best i en vanlig tegneserieantologi. Både Kollektivet, Arne And og FoxTrot har nylig hatt egne albumutgivelser. Hvorfor ikke la Gary Larson få albumet for seg selv, og så kan serier som Opus og Dilbert få vise seg frem på egenhånd i egne utgivelser. Det ville blitt enda mer interessant.

Larsons Gale Verden Vinterspesial 2007
ISBN 978-82-516-2806-8
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)