Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

KANONBRA (16.03.07 )

Steffen Kverneland og Lars Fiske er nominert til Sproingprisen for Kanon. Ikke noe dumt valg, for dette er en av fjorårets beste, norske tegneserieutgivelser.

Av: Kristian Hellesund

For noen år siden var det Olaf G. som gjorde furore og utløste godord hos anmelderne. Denne gangen er det med Kanon at Steffen Kverneland og Lars Fiske viser seg frem. Her forteller de to serieskaperne historien om hvordan det gikk da Edvard Munch inntok Berlin sammen med August Strindberg i 1890-årene.

Kanon er en artig tegneserieroman, der kontrastene mellom tegningene til Fiske og Kverneland overraskende nok står seg. Her burde det blitt totalt krasj med to såpass forskjellige kunstneriske referanserammer som de to serieskaperne har, men i stedet blir Lars Fiske og Steffen Kverneland to utfyllende biter i et større puslespill.

Manuskriptet er gjennomført. Her brukes det faktiske sitater, og det er tydelig at de to serieskaperne har gjort et grundig researcharbeid. Bruken av autentiske tekster gir leseopplevelsen et ekstra kick, og forholdet mellom tekst og tegninger skaper gang på gang humoristiske situasjoner. I tillegg viser Fiske og Kverneland at de begge kan underholde.

Kanon gir leserne et skråblikk på en del av livet til en av Norges mest kjente kunstnere og en av Sveriges største forfattere. Samtidig er Kanon en formidler av det autentiske som gir mer innsikt i Munch og hans samtidige, og det er laget på en slik måte at det spiller på flere strenger samtidig. Kverneland og Fiske har gjort en bra jobb. Ja, rett og slett kanonbra jobb!

Kanon
ISBN 978-82-91187-66-2
80 sider
150 kroner
No Comprendo Press

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)