Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

M VILLEDER IKKE ( 5.06.07 )

M-heftet hevder at det inneholder de kuleste tegneseriene. Ut fra M nr. 6/2007 er ikke dette villedende markedsføring.

Av: Kristian Hellesund

Et solid knippe tegneserier er utgangspunktet for tegneserieheftet M. Schibsted Forlagene har satt sammen et tegneserieblad med en rekke godbiter, og utover hovedserien er det blant annet norske og amerikanske kvalitetstegneserier det satses på.

I M nr. 6/2007 har Schibsted Forlagene valgt å ha fokus på Star Wars, og Mads Eriksen følger opp med tegneseriestriper med tema fra filmene. Eriksen er en glimrende tegner, og morsomhetene kommer på løpende bånd. En og annen intern vits får dog Star Wars-fansen le av på egenhånd.

Fuzzy og Perry Bible Fellowship er solide humorserier. Det samme er de norske bidragene Blacktööth og Fakta fra verden. Både Torbjørn Lien og Karstein Volle serverer morsomheter med solid snert, og spesielt Blacktööth har vokst siden seriens første opptreden i M. Futen av Øystein Runde og Knut André Solberg var fjorårets store, norske overraskelse, og i M nr. 6/2007 er serien tilbake i samme, flotte driv som i debutalbumet. Kombinasjonen mytologi, overraskende poenger og tegninger i en Kittelsen-aktig stil på egne ben er en vinner. Ryktene forteller at et nytt Futen-album er på vei fra Schibsted Forlagene, og det er noe denne anmelder ser frem til.

Lewis Trondheim er også tilbake i dette M-heftet, og hans tegnefilmaktige stil er et friskt pust inn i utgivelsen. Men rosinen i pølsen denne gangen er Batman-historien til Sergio Aragones. Mad-legenden føres her på ny sammen med Groo-samarbeidspartneren Mark Evanier, og tospannet leverer en knallmorsom, annerledes og solid Batman-parodi. Tro det eller ei, men den er til og med opprinnelig utgitt i et hefte fra Batmans eget, amerikanske forlag DC Comics: Solo nr. 11.

M nr. 6/2007 er et glimrende tegneseriehefte. Akkurat nå er det en bedre leseopplevelse enn det konkurrerende Pondus-heftet. Men det er da lov å like begge bladene?

M nr. 6/2007
52 sider
32,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)