Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NYKLASSISK MANGA ( 6.08.07 )

Enda en figur fra den nå nedlagte norske utgaven av Shonen Jump blir relansert som pocketbok. Masashi Kishimotos Naruto er for lengst blitt en av verdens mest populære mangaserier.

Av: Trond Sætre

Serien er relativt ny (den debuterte i 1999), og den benytter seg av sikre suksessformler inne manga: kampsport, ninjaer, magi, japansk folklore, litt romantikk og litt underbuksehumor. Plottet, som er ganske komplisert i forhold til fortellerstilen, går i korthet ut på at hittebarnet og ninjalærlingen Naruto Uzumaki er bolig for den fryktede demonreven som herjet landsbyen før Naruto ble født. Kroppen hans fungerer som et fengsel for demonen, men dette er en utakknemlig oppgave. Naruto er sosialt utstøtt, og kompenserer for dette ved å gjøre ugagn. Men nå som han begynner å bli voksen har han problemer med å holde demonens krefter inne.

I likhet med mange andre mangaserier i beslektede sjangrer, slår Naruto an en umoden tone til å begynne med. I første boka morer Naruto seg med å skape illusjoner av nakne damer og litt bokstavelig toaletthumor blir det også plass til. Jeg har blitt fortalt at serien vil modne etter hvert. Hvis dette betyr at Naruto, i likhet med Dragonball, ender med å bestå utelukkende av kolossale kampscener, er jeg slett ikke sikker på om det er noen forbedring. Men enn så lenge lar jeg tvilen komme Naruto til gode. Konseptet er ikke originalt, men det er småmorsomt, Kishimoto tar seg god tid til å bygge opp intrigen, og kampscenene har en del nerve.

Hvis du misliker mangaklisjéer som store tallerkenøyne og karikerte ansikter, er Naruto serien for deg. Den er forsøksvis realistisk tegnet, selv om Naruto, i likhet med så mange andre mangahelter, har en tendens til å reagere på alt som skjer med roping og hysteriske fakter. Kishimoto kjenner tydeligvis formelen for en suksessrik mangaserie, og utnytter den til fulle.

Naruto, bok 1
49,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)