Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

THE OTHER TIL NORGE ( 8.08.07 )

Da Schibsted Forlagene startet sin publisering av Marvel-tegneseriehefter, hoppet forlaget over avslutningen av Spider-Man-historien The Other. Nå kommer historien i egen bok til høsten.

Av: Kristian Hellesund

En av de viktigste Spider-Man-historiene de siste årene er The Other. Historien, som ble publisert i USA i 2005 og 2006, tar for seg en viktig forandring i edderkoppheltens liv. Tegneserieforlaget Marvel satte et serieskapere som manusforfatterne Peter David, Reginald Hudlin og J. Michael Straczynski på jobben med å lage The Other sammen med tegnere som Mike Deodato jr. og Mike Wieringo.

Til Norge kom The Other i Spider-Man nr. 10/2006 fra Egmont Serieforlaget. Historiene fortsatte i de neste heftene fra Egmont. Da Schibsted Forlagene overtok Marvel-lisensen i 2007, valgte forlaget å hoppe over avslutningen av The Other. Det vakte oppstuss blant enkelte norske tegneserielesere, som helst så at historien ble avsluttet på norsk.

Nå kan Schibsted Forlagene komme med en god nyhet til Marvel-interesserte i Norge. Overfor Serienett forteller redaktør Gøran Karlsvik at The Other kommer som bok fra forlaget i høst. Så langt er de seks første delene av den tolvdelte historien publisert på norsk.

Det er mange måter å publisere tegneserier på. I Tyskland ble “The Other” publisert i fire deler i to forskjellige Spider-Man-blader. Til venstre ser vi heftet Im Netz von Spider-Man nr. 2, der historien ble avsluttet. Til høyre er Egmonts siste Spider-Man-hefte, Spider-Man nr. 12/2006.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)