Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MORSOMT OG UIMOTSTÅELIG (17.09.07 )

En ny Pondus-bok er i salg. Sju lange og sju breie byr på en samling der Frode Øverlis fortreffelige tegninger og sedvanlige, gode morsomheter står i sentrum.

Av: Kristian Hellesund

Det er en begivenhet når det slippes en ny samlebok med Pondus. Slik har det i alle fall vært siden 2001, da Schibsted Forlagene slapp Første omgang med de aller eldste Pondus-stripene. Etter hvert som årene har gått har salgstallene og populariteten bare økt. Gjennom kontinuerlig videreutvikling er Pondus blitt Norges beste humoristiske stripeserie, og det er helt fortjent at serien til Frode Øverli har sin solide posisjon i Norge. Øverlis solide morsomheter holder høy latterprosent, og serieskaperens tegnestil gir serien et eget, unikt uttrykk. Frode Øverli er en solid håndverker, som vet å fortegne virkeligheten for å skape humoristiske effekter og en egen stemning.

I Sju lange og sju breie er Pondus selv fortsatt buss-sjåfør. Den største forandringen opplever Jokke. Han har akkurat blitt samboer, og sammen med samboeren Camilla venter han barn. Innimellom får resten av persongalleriet slå seg løs, og Frode Øverli kan spille på mange former for humor.

Sju lange og sju breie fører videre tradisjonene fra de forrige bøkene. Her serverer Egmont Serieforlaget dagsstriper i svart/hvitt og søndagssider i farger. Nok en gang står man dessverre over de lengre Pondus-historiene, som skriker etter ny publisering etter førstegangsopptredener i ulike album og julehefter. Like fullt leverer Øverli og forlaget varene. Sju lange og sju breie er et godt kjøp. Den er en glimrende samling av en utmerket tegneserie.

Pondus: Sju lange og sju breie
ISBN 978-82-429-3132-0
180 sider
298 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Boka kom i posten sist fredag etter at jeg hadde forhåndsbestilt en signert utgave :)

    Veldig fornøyd! Løp og kjøp!


    Morten    18. September 2007, 15:06    #
  2. Det er nok deg, ingen regel uten unntak. Regel: “Pondus er topp humor.”
    Tror ikke disse sidene er utgitt i bokform tidligere. Boken er ikke dyrere enn andre bøker og er et must for kjennere.En bok i året er for ofte, og jeg skal markere begiveheten på behørig vis. HIPP HIPP.


    Øyvind Braaten    19. September 2007, 16:48    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)