Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SAGAEN OM SKRUES LIV FORTSETTER (22.10.07 )

Nå er den femte boken som presenterer Don Rosas tegneserier i Hall of Fame-serien utgitt. Og denne gangen dreier det seg virkelig om en godbit.

Av: Jonas Larsen

I bokserien Hall of Fame setter Egmont Serieforlaget fokus på serieskaperne bak de beste Disney-tegneseriene. Carl Barks, Romano Scarpa, Paul Murry, Marco Rota og Vicar er blant serieskaperne som er profilert i serien. Det er selvsagt også Don Rosa, og det nyeste bindet av Hall of Fame er den femte boken med Rosas Disney-serier.

I forrige Rosa-bok fikk vi servert de syv første kapitlene i ”Skrue Mc Ducks liv og levnet”. Boken inneholdt også historien ”Ta en mynt og la den vandre”, som av mange regnes som kapittel null i serien om Skues liv. I den nyeste boken finner vi kapittel åtte til tolv om Skrues Liv pluss historiene ”Visdommens Voktere” og ”Fra Andeby til Lillehammer”. Begge de to sistnevnte historiene ble laget på bestilling fra den norske Egmont-redaksjonen.

”Visdommens Voktere” er en svært velskrevet og spennende historie som handler om Skrues jakt etter de forsvunne pergamentrullene i det sagnomsuste Biblioteket i Alexandria. Rosa ble bedt om å lage denne i 1993, da Norge feiret Bokens År. ”Fra Andeby til Lillehammer” ble laget i forbindelse med De olympiske leker i Lillehammer i 1994. Vi får også se skissene til Rosas første versjon av denne historien, som aldri tidligere har vært vist.

I tilegg til dette finner vi – som vanlig – fyldige introduksjoner til alle historiene forfattet av Rosa selv, og som vanlig er disse en fornøyelse å lese. Vi får Rosas berømte stamtre over Duck-familien, pluss skissen hans til denne og to stamtrær som Carl Barks i sin tid laget til eget bruk. Don Rosa har også skrevet en introduksjon til dette stamtreet.

Denne tjuende Hall of Fame-boken er en svært fornøyelig opplevelse, og denne anmelder mener det er den beste Don Rosa-boken i Hall of Fame-serien så langt.

Hall of Fame 20: Don Rosa, bok 5
ISBN 978-82-429-3144-3
184 sider
349 kroner
Egmont Serieforlaget

15 år gamle Jonas Larsen kommer fra Larvik. Han er tegneserieinteressert og har blant annet laget serien “J for Larsen”, som stod på trykk i Serieblekka. Larsen har også laget et indeks over opptredenene til Disney-skurken Spøkelseskladden.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)