Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

HERRMANNS AFRIKA (24.10.07 )

Herrmanns nye album Afrika hadde verdenspremiere på Raptus. Frank Flæsland har sett nærmere på utgivelsen.

Av: Frank Flæsland

Faraos Cigarer har begynt å utgi album på dansk, og slår nå til med norske utgaver i tillegg. En av de første er «Afrika», som ble sluppet under årets Raptusfestival, der serieskaperen Herrmann Huppen også var tilstede. Albumet foregår i et ikke navngitt afrikansk land, der Dario Ferrer er viltvokter i et stort dyrereservat. Hit kommer journalisten Charlotte for å skrive om krypskyttere, men får oppleve mer enn dette sammen med den fåmælte Dario. Han har en gåtefull fortid, men er nå besatt av å beskytte «sine» dyr, med de magre ressursene han har til rådighet.

Serien gir et bilde av et land der dyr er ville og menneskene dyriske, og i bakgrunnen truer utenlandsk storkapital og korrupte politikere med stadig større inngrep i naturen. Vekslingen mellom vakre dyreskildringer og brutale mennesker gir en bitter kontrast, selv om det er den samme naturen som er ramme for disse. Og selv om historien blir avsluttet her, er det et rop om at verden må vokte sine naturressurser vel for de som bare vil utnytte dem for kortsiktig profitt, uansett det er krypskyttere som kun er interessert i trofeer og «medisin» eller ulike grupperinger som vil utnytte naturressurser uten hensyn til hva de ødelegger. Eller for den saks skyld: Bønder som vil ha dyrket mark og bosetninger fremfor rovdyr…

Afrika
ISBN 978-82-92910-00-9
54 sider
130 kroner
Faraos Cigarer

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)