Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MEGET BRA (11.11.07 )

M-heftet har etter hvert satt seg som et av Norges beste tegneserieblader. Inntrykket videreføres i det Hellboy Junior debuterer som ny biserie i M nr. 12/2007.

Av: Kristian Hellesund

Mads Eriksens tegneserie M er fortsatt hovedgrunnen til å plukke opp M-bladet, men en rekke solide biserier gjør bladet til en god leseopplevelse. Darby Conleys Fuzzy er en særdeles morsom stripeserie, Fakta fra verden er glimrende samfunnssatire fra Karstein Volle, mens Blacktööth av Torbjørn Lien har funnet sin form som noe mer enn en humoristisk spinoffserie fra Kollektivet.

I M nr. 12/2007 har Hellboy Junior av Bill Wray sin debut. Dette er en ellevill parodi på Mike Mignolas Hellboy-figur, der Wray tar det helt ut med demonisk humor. Ikke alt er like morsomt, men den karikerte funny animal-aktige tegnestilen til Wray gir et ekstra puff til slapstickelementene han bruker. Hellboy Junior er ikke like interessant som originalserien, så hvorfor ikke gjøre som Schibsteds svenske søsterforlag der Hellboy går fast i et av forlagets tegneseriehefter? Tegneserien til Mike Mignola fortjener jevnlig norsk publisering, så hvorfor ikke?

Ellers inneholder heftet smakebiter fra serier som The Perry Bible Fellowship, Too Much Coffee Man, Nonsens av Ellen Bergheim, vitsetegninger av svenske Nina Hemmingsson og en glitrende helside av Sergio Aragones. Her og der er det noe å le av, men denne anmelder savner Futen av Øystein Runde og Knut André Solberg, som flere ganger i år har vært fullt på høyde med M. Like fullt er M fremdeles et av Norges beste tegneseriehefter, og det finnes verre valg i bladhyllen enn å plukke opp akkurat denne utgivelsen.

M nr. 12/2007
52 sider
34,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)