Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FIN GRAFISK ROMAN FOR UNGDOM (11.11.07 )

Av: Frank Flæsland

Dager jeg har glemt er en ny, norsk “grafisk roman” for eldre ungdom (17+). Jeg-personen David forteller om sommeren da han opplever sin første kjærlighet med livlige Lise. Han er en av dem som ikke ble med i organisert fritidsaktivitet, men henger sammen med vennene på kebab-sjappa, når han ikke er hjemme og drømmer at han spiller med AC/DC. Etterhvert får også bestevennen Tom et godt øye for Lise, og det skjer mye de angrer på senere.

Historien er nokså enkel, men den blir fortalt i små brokker som gir en følelse av å være en slags dagbok for David. Dette vil gjøre boken velegnet for eldre ungdom som vanligvis ikke leser så mye. Davids små tanker om småting (“Hvorfor finnes det bare klissete ord som beskriver klining?”) er også med til å gjøre personene levende. Jeg likte også kontrastene mellom den litt keitete David og den mer voksne Lise. De spenstige illustrasjonene av Noguchi viser også ulikhetene mellom drøm og virkelighet.

Boken er gjennomillustrert av Mikael Noguchi, stort sett i hel- eller halvsides tegninger, men iblant også med serieruter. Teksten, som er plassert i ulike “boblefelt”, er intergert med disse, og henger sammen slik at de må leses som en helhet. Forlaget har ikke brukt ordet “tegneserie” om boken, men etter min mening er den det, på linje med noen av de mer eksperimentelle utgivelsene fra andre land.

Dager jeg har glemt
Tekst: Arne Svingen
Tegninger: Mikael Noguchi
ISBN 978-82-04-13877-4
290 sider
249 kroner
Damm

divider
  1. Dette er en bok jeg sannsynligvis vil anbefale til skolebruk, videregående del. Som et tillegg til tegneserier.


    Spacedog    11. November 2007, 23:50    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)