NÅ KOMMER JULEHEFTENE (15.11.07 )
Snart er de over oss igjen. November betyr lansering av årets julehefter.
En viktig tegneserietradisjon føres videre neste uke. Da lanseres mesteparten av årets julehefter. De to største tegneserieforlagene, Egmont Serieforlaget og Schibsted Forlagene, står for mesteparten av utgivelsene. Overfor Serienett opplyser markedskoordinator Astrid Thorsnes Andemyr i Schibsted Forlagene at forlaget kommer med julehefter som M Jul, Kollektivet Jul, Larsons Gale Verden, Tommy og Tigern, Kapteinens jul, Tom og Jerry, Scooby Doo, Jessy, Nissens jul og Jens von Bustenskjold i 2007. Opplaget på Kapteinens jul er på 70.000 eksemplarer, Bustenskjold-juleheftet har et opplag på 55.000, mens Mads Eriksens julehefte M Jul er trykt i 46.000 eksemplarer.
I følge Egmont Serieforlagets nettside serie.no kommer forlaget med 18 julehefter i år. Årets helnorske julehefter er 91 Stomperud, Eon, Nemi, Piray, Pondus, Flåklypa og Rex Rudi. Ellers er det som vanlig mange Disney-relaterte julehefter. I år kommer Egmont Serieforlaget med Donald Duck – God gammel årgang, Ole Brumm, Mikke Mus & Langbein, Carl Barks jul, Walt Disneys julehefte og Donald Duck & Co julehefte. Rocky av Martin Kellerman stiller opp i eget julehefte i år, mens klassiske tegneserier som Knoll og Tott, Fiinbeck og Fia, Billy og Blondie også er å finne i bladhyllene denne julen.
Som Serienett tidligere har meldt, er den nye utgaven av Ingeniør Knut Berg i salg som julehefte i 2007. Det er Fonna forlag som står bak utgivelsen, der tegneren Knut Westad har samarbeidet med manusforfatterne Jon Bing og Tor Åge Bringsværd. Etter det Serienett kjenner til vil Fonna forlag også by på et julehefte med Vangsgutane i år.
Noen av årets julehefter.
FAGPRAT PÅ NETT <- Eldre | Nyere -> INN I SOLNEDGANGEN
Gleder meg til å se hvilken historie som publiseres i “Carl Barks Jul” i år. Mange gode klassikere å velge mellom her. “Jul på Bjørnefjell”, blant annet, er vel en historie flere ønsker et gjennsyn med.
— Jonas Larsen 16. November 2007, 11:08 #
KNUT BERG!!
— håvard s. johansen 16. November 2007, 11:35 #
Tre nye hefter med Knut Berg på et år, Raptus-, Tekna- og julehefte!!
— Øyvind Braaten 16. November 2007, 15:12 #
Det mest spanande vert vel å sjå kva Lien, Lauvik og Øverli har prestert av nye korthistoriar i julehefta i år. Spesielt Lauvik har imponert i tidlegare år.
Elles synast eg at det hadde vore på tide at dei hadde køyrd Fiinbeck, Kapteinens jul etc ut i større samlingar istadanfor å køyre dei same sundagssidene opp att og opp att. Gi oss heller nokre 300 siders samlebøker, så kan vi gjere oss ferdige med det. Dei kunne godt ha satsa meir på nye seriar, men så lenge dei tenar pengar på å gjere det slik…
— Knut Robert Knutsen 16. November 2007, 17:50 #
...hehe, det blir også julehefte fra denne fronten! Serieblekka skal nemlig gi ut “Juleblekka” i år!, men utgivelsen er nok ikke før månedskiftet en gang! (Juleblekka ligger ikke under noe forlag, men blir å finne på nettbutikken til Olaf Moriarty Solstrand (Skaperen av www.nettserier.no))
— møh 16. November 2007, 20:13 #
møh, no lover du ting som ikkje er avgjort enno. Vennligst ikkje gjer det.
— Olaf Moriarty Solstrand 16. November 2007, 21:13 #
Vangsgutane var allerede ferdig trykt under Raptus og kunne beskues på Fonnas stand i kjelleren. Det var en tradisjonell utgave, med sedvanlig høy kvalitet på streken fra Norges beste illustratør Jens R. Nilssen. Forsiden var også bedre enn den har vært i det siste – Fonna driver som kjent med omtegnede forsider, og noen av disse, ca. 2000+, har vært riktig så ille.
Knut Berg Raptusutgave var et flott produkt og jeg regner med at tegneserie-Norge følger nøye med når B&B/Knut Westads komplette hefte kommer om noen dager.
Eller vet vi – og forlagene har innrømmet det i årevis – at juleheftene, spesielt fra S & E, bare blir utgitt for å tjene penger. Hva er galt med det? Det er faktisk med på å finansiere en del av serieutgivelsene resten av året, slik at vi får lov til å se mikroselgere som Spider-Man etc. i hyllene. Det finnes faktisk folk i forlagene som setter sin ære i å lage “julepakken” så god som mulig, med det materiale de har til rådighet fra syndikatene.
Men jeg støtter ideen om samlebøker fra Knerr, Dirks og McManus 110%! Dette hadde vært noe for “klassikerserien”!
— Spacedog 17. November 2007, 11:38 #
Vi har fått samlebøker på Stomperud. Er enig i at tilsvarende bøker på flere av juleheftene hadde vært flott. Formatet på Klassikerserien passer nok ikke, men jeg vil ha samme format som Stomperud. I Danmark feiret Egmont 100 år ifjor og de ga i den anledning ut et opptrykk av det første Knold og Tot, “Knold og Tot i skole” fra 1911. (Dansk utgave må vite)
— Øyvind Braaten 17. November 2007, 18:10 #
Apropos samlebøker: Egmont gjenopptrykker jo flere gamle samleobjekter i bokform (Ill. Klassikere, Donald Duck komplette årganger). Det kunne være interessant med en bokserie som samler Knoll & Totts julehefter fra 1910-og 20-tallet.
— Lurk 19. November 2007, 10:29 #
Det blir stadig flere norske serier i juleheftefloraen, og stadig flere nyproduserte historier i disse heftene. Hvordan Pondus, Nemi, Rex Rudi, Eon, Karine Haaland, Knut Berg, Helge, Herman Hedning og m.flere kan kalles samlebåndsproduksjon og “dritt” går over min forstand og faller på sin egen urimelighet. Når Gonzales overdriver (?)så til de grader er det lett å gjennomskue at det meste ikke holder mål, uansett. Fordi det selger, ene og alene, eller fordi man kun ønsker seg “smale” serier, uavhengig av kvalitet, bare det r smalt og lite tilgjengelg?? Er alt som er “smalt” bra, er alt som er “kommersielt” dårlig? Selvfølgeig ikke, det spørs bare hvilken agenda man har, og hva man ønsker å forstå. Håper det er mulig å være litt mer romslig her, og skille klinten fra hveten. lenger. Det virker nesten som Goanzales ikke liker serier i det hele tatt, og det er en ærlig sak som fortjener respekt. Men hvorfor da diskutere tegneserier?
— jostein hansen 20. November 2007, 01:02 #
Når det gjelder samlebøker av julehefter som Knoll og Tott, ville jeg her ha foretrukket en utgivelse av stripene som de kom originalt, og ikke de utplukkede søndagssidene som har kommet på norsk tidligere.
En samling av de norske Knold og Tot juleheftene vil vel heller være noe for samlere som kan se langt etter disse utgivelsene (ettersom de ikke er å få tak i), og i mine øyne være mye mindre spennende å se igjen.
Jeg har tatt en titt på Knut Berg-utgivelsen til Fonna, og synes at det var en lite spennende tekst forfatterne hadde kommet med denne gangen. Mye av dette var folk som forteller hverandre ting, som at Knut & Co er havnet i et annet univers, og det er i minste laget med handling i denne. De store rutene forsterker dessverre inntrykket av stillstand. Jeg håper at dette er innkjøringsproblemer for teamet og at de kommer sterkere tilbake til neste år.
TEKNA og Raptus-utgavene av heftet hadde et par spesialtegninger som ikke var med her (en faksimile av TEKNA-heftet er med i heftet her). For meg er dette nok til at jeg setter pris på min Raptus-utgave av heftet.
— Frank Flæsland 20. November 2007, 03:10 #
Gonzales:”...drit..drit..drit”
Nei, vi er ikke i tvil.
— Øyvind Braaten 21. November 2007, 15:09 #
Neste uke skal jeg til NRK for den årlige (ja, vi gikk glipp av fjorårets, som altså brøt en ti år lang rekke med julehefteomtaler i Norgesglasset) innspillingen av julehefteomtaler. Programmet blir sannsynlig sendt i uka etterpå, mandag-fredag. Jeg gir beskjed når jeg vet mer. Akkurat nå sitter jeg med en orntli’ budde med blader, mye skitt og litt kanel.
Førsteinntrykket er at Pondus er temmelig svak, og forsterker inntrykket av de tre siste Pondus-juleheftene. De later ikke engang som om de bryr seg, det er pur pengemelking. Hmmmf. Det er lenge siden “Kjelketuren” og “Jakten på Jokkes pappa”...
— Spacedog 23. November 2007, 01:01 #
Pirk: «Jakten på Jokkes pappa» var aldri eit julehefte.
— Olaf Moriarty Solstrand 23. November 2007, 01:04 #
Der har vi den igjen. Må sjekke kildene før jeg uttaler meg. Sorry. Men Pondus jul 07 er en simpel og enkel pengemelkemaskin.
— Spacedog 23. November 2007, 23:53 #
Ja, Pondus var tynnt, av de 34 sidene var det bare halvparten som var tegneserie. Det er også en påfallende stor andel av humorserier blandt juleheftene. Men f.eks. Knut Berg, Smørbukk og Vangsgutane bryter heldigvis dette mønsteret. Smørbukk fortjener mer oppmerksomhet enn den får. Dette er en lun og koselig serie som alle bør få med seg.
— Øyvind Braaten 24. November 2007, 11:14 #
Da er intervjuet med NRK unnagjort. 40 julehefter omtalt i løpet av vel en time. Programmet skal deles opp i 5 deler og sendes på NRK Hordaland neste uke. Uvisst om Norgesglasset sender det på riks slik som tidligere, men det kan skje. Kommer tilbake med mer info senere.
— Spacedog 28. November 2007, 00:33 #
Smørbukk er ikke å kimse av, men er det ikke vel tynt med fattige 16 sider i et hefte (det gjelder også T & T) etter dagens standard?
— jostein hansen 29. November 2007, 17:35 #
Enig med du. Det er vanskelig å kritisere et forlag som vitterlig skaper NYE historier til et julehefte, men disse 16 sidene er tynne saker. Smørbukk og T&T hadde begge tjent på å bli fetet opp med 4 sider til, eller helst 8. Salget (og pengene, formoder jeg) er jo der likevel. Spesielt T&T er tynt i år, men det har jo alltid vært 16 sider. Likevel føles det spinklere enn vanlig.
— Spacedog 29. November 2007, 19:36 #
Både Pondus og Nemi var et sorgens, syn som forventet. Artig tegnebidrag av Astrid Hansen i pondus-albumet, men ellers spekket av oppgulp og leserinnlegg.
B o r i n g!
Skal sjekke ut Knut Berg-albumet ettersom det er det eneste som virker spennende i år når det kommer til julealbum.
— Tomte 30. November 2007, 16:50 #
Hei Tomte!
Verdens dårligste julealbum i 2007-prisen går til PIRAY – maken til skit skal en lete lenge etter. Greit nok at Frk. Haaland har vært på en lang bærtur her, men det samme må sies om d’herrer redaktører Løkling og Kolstad. De har IKKE hatt en god dag på jobben, for å si det mildt.
— Spacedog 30. November 2007, 20:32 #
Meningene er sprikende, som alltid, les f.eks. anmeldelsen av Jon Sveinbjørn Jonsson i Dagbladet for fredag 30. november, altså i dag. Skriv gjerne litt mer konkret om HVORFOR et hefte eller en historie er så dårlig eller boring… Hva er “oppgulp” forresten; en serie av herr Lauvik…? Tomte?
— jostein hansen 1. December 2007, 00:33 #
JSJ føler jeg har gått ut på dato, han burde aldri ha gitt seg bak disken på Tronsmo. Hans intetsigende, nøytrale, snillistiske “betraktninger” vedr. julehefter er ikke mye verdt, etter mitt skjønn.
Når det gjelder Piray så utfordrer jeg herved Serienett’s lesere til å finne NOE som drar dette heftet opp av gjørma. Karine er jo en god serieskaper med en imponerende rekke utgivelser bak seg – hun er faktisk godt representert på min liste over skapere/utgivelser som er midt i blinken for videregående skole (Seriekanon). Her bommer hun stygt, synes jeg (og flere med meg, som bare rister på hodet, oppegående serieglade “standardlesere” i alderen 18-45) og at dette oppleves som et stygt feilskjær er ingen tvil. Hva mener andre?
Når det gjelder Nemi, Jostein, er dette heftet bare mer av det samme, som et slags Knoll og Tott på norsk, minus god seriekunst da. Trenger vi virkelig FLERE Nemi-hefter i året?
Pondus. Jeg er ikke lenger skuffet, for heftet bare innfrir mine lave forventninger. Halvparten av heftet er overlatt til møl, “konkurranser” og pjatt som ikke har noe med serier å gjøre, helsider med EN rute og flere sider med bare fire ruter… Uff.
Her var familierådet også samlet i sin dom, tommelen ned, så absolutt.
Knut Berg innfrir dessverre ikke de skyhøye forventningene man hadde til et stjernelag som B&B + Knut W., men her regner jeg med at neste nummer i 2008 blir mye bedre. Kjempeløft uansett!
Adventshilsen fra Spacedog.
— Spacedog 1. December 2007, 11:52 #
Har fått lese ein del av joleheftene no, og det verkar litt merkeleg for meg å måtte seie at dei einaste som eg fekk skikkeleg jolestemning av var Smørbukk og Tuss og Troll, som elles er meir trauste enn nyskapande. “M” hadde mykje gamalt, det same hadde Nemi og Pondus. Kollektivet var veldig fragmentert – ikkje så bra som Liens vanlegvis sprelske lengre historiar. Til og med Lauviks bidrag verka litt halvhjerta. (ikkje for det, Lauvik på halv maskin stimar fort forbi dei fleste.) og Rex Rudi vart litt for besk i år. Knut Berg var håplaust “decompressed” og pedantisk forteljande – og eg har alltid elles elska Bing og Bringsværd. Piray? ikkje det verste heftet, men eg vert stadig distrahert av rettskrivinga og plottet var ikkje solid nok til å bere historia gjennom eit heilt hefte.
Er der nokon som har nokon skikkelege anbefalingar? Eg trudde eg satsa sikkert i år med “dei nye norske”, men eg trur kanskje eg må attende til Stomperud, Fiinbeck og Knoll og Tott for skikkeleg gode jolehefte.
— knut robert knutsen 1. December 2007, 13:11 #
Og her kan man høre hva Arild Wærness, Frank Flæsland og Knut R. Knutsen mente om juleheftene i 2005:
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/129943
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/130267
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/130804
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/130802
— Julehefteleser 1. December 2007, 14:47 #
Stomperud inneheld mykje bra og er milevis betre enn det gamle trasket som Isaksen retla ut or seg i alt for mange år.
Fiinbeck er i siste fase av McManus si karriere men sjølsagt laupar han lengder rundt konkurrentane for det.
Er heilt einig med deg om Eon, det er tydeleg at Lars var på 1/2 maskin denne gongen. Elles er han ein av dei aller beste til å lage gode jolehefte.
B&B er ikkje teikneserieforteljarar, Bringsværd har vore ein eminent eventyrforfattar og Bing er ein meinar/jurist. Saman lagar dei feil teikneserie, eg veit ikkje om Knut fekk lov til å stramme opp men det har ikkje vore gjort, dessverre.
Knoll og Tott var god; Knerr i toppslag, Kapteinens Jol var RETEIKNA av ein danske oppå Dirks sin strek, perferst!
— Spacedog 1. December 2007, 17:33 #
Heisann,
Hyggelig å høre tilbakemeldinger på julehefter, og veldig fint å lese at flere har satt pris på mine tidligere historier. Tro det eller ei, men jeg velger å prøve å GI leseren noe i disse heftene, ikke bare trykke opp gammelt materiale. Disse julehistoriene er et kjærkomment avbrekk fra stripene jeg lager til vanlig, og jeg prøver virkelig å lage en julestemning i heftet heller enn å være så veldig (?) morsom.
Når det er sagt så var det personlige grunner som gjorde at dette heftet faktisk ble litt…vel ikke halvhjertet; men det var en periode i sommer der tankene var en annen plass, og som nok gikk ut over arbeidet. Det finnes jo tross alt viktigere ting enn tegneserier …
Men igjen: Takk for ris og ros, det settes umåtelig pris på!
Mvh
Lars Lauvik
— Lars Lauvik 1. December 2007, 19:29 #
VIKTIGERE TING ENN TEGNESERIER!! Hva da?? Vel husker godt det gamle slagordet:” Lekser først, så Fantomet”.
— Øyvind Braaten 1. December 2007, 22:02 #
Det handler litt om hvilken innfallsvinkel en skal ha til å anmelde juleheftene á la Dagbladet. Skal en ta hensyn til den store lesermassen, de yngre f.eks. og overse at en selv har lest mange av klassikerne fra før, og ikke gi de gode karakter ene og alene på den bakgrunn? Ihvertfall er det her mange hefter som overhodet ikke er nevnt av de oppegående herrer? Hva med Disneyseriene, Jul på Bjørnefjell (60 års jubilant), er den FOR kjent eller fortsatt udødelig? Har selv ikke lest nok hefter til å uttale meg konkret ennå, men har tidligere reagert på at en serie som Rex Rudi har vært nesten fratøtende voldsom og blodig; det er selvsagt ikke den veien en god serie med sjarm (?) skal gå. Håper det samme ikke er tilfellet i år.
— jostein hansen 2. December 2007, 04:25 #
Nei, Rex Rudi-albumene var helt konge. Måten han blandet humor med blodsprut og action med artige referanser fra kjente skrekkfilm i “Juleturné Tur Retur” var jo bare fantastisk gjennomført. Og spesielt da historiene fylte hele albumet. En artig ting var at det til og med stod advarsel på coveret at albumet inneholdt “en del rød blekk”. Husmødre og Valgerd ble jo advart..
Mer av det røde blekket, takk.
— Tomte 2. December 2007, 08:29 #
Eg personleg har ikkje nemnt Jul på Bjørnefjell fordi eg har den historia i minst 3 utgåver og ikkje har kjøpt den i år. Det andre disneyheftet med mellom anna Barks og Gottfredson er og på toppen av lista viss eg skal foreslå seriar for andre. Viss du har reagert på Rex Rudi tidlegare (noko eg ikkje har) så ver beredt, for i år var det—- veldig beiskt. Eon ville eg framleis sagt var på toppen av haugen her, berre ikkje like bra som tidlegare (det er litt urettferdig, kanskje, å kritisere dei beste seriane for at dei ikkje er betre.)
Elles tok eg opp saken med Henning Ruhrs “restaurering” av Kapteinens Jul med Arild under jolehefte-anmeldinga i 2005. For dei fleste vil det ikkje ha noko å seie, men det slo meg at der var ein merknad om det i JSJs Dagbladet opplisting.
Ein må få lov å vere puristar i forhold til serieklassikarar.
Klassikarane er framleis klassikarar, Fiinbeck har aldri skuffa meg, Hårek – så lenge det er Dik Browne og ikkje Chris, likeså. Skipper’n klarar eg meg utan. Bør kanskje heller satse på dei nye Popeye samlingane av Segars klassiske striper (og viss Egmont hadde gjort det same så hadde no eg vorte glad).
— knut robert knutsen 2. December 2007, 08:49 #
Først må eg få takke laget som er samla på denne tråden for ein finfin debatt, her er mange kloke meiningar og det ser ut til at folk tåler å høyre nokre spissformuleringar utan å gå av skaftet.
Takk til Lars for innspel! Lauvikjen har prestert i “tre-på-topp” av joleheftene kvart einaste år – og det pga ein kombinasjon av høg kvalitet og at det LYSER av kvart hefte at han vil gje noko ekstra til lesaren.
Dette er så tydeleg at både spesialisten og hvermansen ser det, derfor er også den gode LL ein av våre høgast elska serieskaparar.
For å sei det slik: alle LIKAR Pondus, men dei som elskar EON, dei er noko innmari opptekne av serien, Lars og streken hans. Blodfans, kort og godt.
For å bruke eit litt slete uttrykk frå Bing & Bringsværd (den gongen DEI var på topp) – Lauvikjen er den einaste norske serieskaparen som produserer det som dei kalla Fabelprosa – eit uttrykk dei freista å lansere i ein periode der “Science Fiction” og Fantasy var vanskelege uttrykk å omsetje.
Når så han Lars går på halv maskin (og det var lett å sjå men vanskeleg å nemne) vert fallet desto større.
Jul På Bjørnefjell kjem på min tre-på-topp denne gong (på radioen) – den fins i mange utgåver, hefter og bøker etterkvart, men personleg syns eg at Egmonts profilering av dei gode (og dei er GODE!) jolehistoriane til Barks fortener både salg og skryt.
Skippern er i same klasse som Hårek/Blondie/Billy – berre nok eit hefte med stoff på det absolutt jamne. Og kven treng meir av det jamne i jula? Hadde ein gått nett eit ekstra steg, og gjeve oss klassisk psykedelisk Segar, eller huttetu: BOBBY LONDON i fargar (eg har framleis mine gamle STRIPP frå perioden 1987-1989 (trur eg) med London i full fyr på norsk, før han vart knekappa av byrået) så hadde eg vorte litt meir enn ekstatisk glad. Det er mange som burde fått sjans til å sjå desse fabelaktige stripene.
Rex Rudi (sorry, Tomte), hadde eg ikkje noko godt inntrykk av i år, det var rått, kjedeleg og påteke tøffenistisk. Og Rex Rudi hadde, som eg hugsar eit av dei aller beste julehefta gjennom tidene ca. 2002, med eigen CD i bladet! Det er lenge sidan det. RR denne gongen minte meg litt for mykje om Piray.
— Spacedog 2. December 2007, 12:20 #
Tidsskjema NRK-opptakene:
De sendes på NRK Hordaland 0630 (visstnok det tidspunkt da flest lytter!!!) og på formiddagssendingen. Mandag skal Lise May intervjue meg på TV/Vestlandsrevyen (uff, det blir ikke kjekt) der vi skal prate om julehefter og årets fangst. Om noe av dette blir sendt på riksnettet (slik som før om årene, på Norgesglasset kl 1300) vet jeg ikke.
— Spacedog 2. December 2007, 15:03 #
Arild Wærness vurderer årets julehefter. Det første innslaget fra NRK Hordaland er tilgjengelig her:
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/313679
Innslaget med Wærness er nesten helt til slutt i lydfilen.
— Kristian Hellesund 3. December 2007, 11:57 #
Dagens sending der Arild Wærness vurderer julehefter for NRK finnes her:
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/314126
Denne gangen tar Wærness for seg klassiske, amerikanske avisserier.
— Kristian Hellesund 4. December 2007, 11:06 #
Bergens Tidende anmeldte årets julehefter i går. Saken er også tilgjengelig på internett:
http://www.bt.no/jul/article450754.ece
Anmelder er Walter N. Wehus.
— Kristian Hellesund 4. December 2007, 18:15 #
Det ser ut til at JSJ i Dagbladet også har “glemt ut” Sølvpilen julehefte, men AW har kanskje fått det med i sin omtale? Ellers gleder jeg meg over at de fleste heftene har fin fin design og meget behagelig digital håndtekstfont. (De fleste norske seriene er fortsatt håndtekstet på gammelmåten.) Unntak finnes derimot, og det undrer meg at f.eks Kapteinens jul har en utdatert og stiv maskintekst mens Knoll og Tott har den flotte fonten som vi finner på f.eks. album som Blueberry og Varg Veum.
— jostein hansen 5. December 2007, 12:23 #
Arild Wærness fortsetter gjennomgangen av årets julehefter på NRK. I dag går det i moderne, norske serier:
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/314557
Innslaget finnes på slutten av lydfilen.
— Kristian Hellesund 5. December 2007, 22:38 #
Så var Arild Wærness kommet til klassiske, norske julehefter i sin gjennomgang på NRK. Dagens vurdering finnes også på internett:
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/314980
Som vanlig er innslaget i slutten av lydfilen. I morgen kommer Wærness til å kåre årets beste julehefte.
— Kristian Hellesund 6. December 2007, 09:23 #
Arild Wærness har også snakket om juleheftene på NRK Vestlandsrevyen. TV-innslaget finnes her:
http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/115513
— Kristian Hellesund 6. December 2007, 17:51 #
Sven Furu i Seriebutikken har sett på årets julehefter for Sarpsborgavisa:
http://www.sarpsborgavisa.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071206/AKTUELT/735671712
Furus favoritter er Carl Barks’ jul, Flåklypa, Rax Rudi, Elias og Piray.
— Kristian Hellesund 7. December 2007, 13:44 #
Hvor mange julehefter er utgitt totalt i år, og er det noen som har anmeldt alle? Hefter som Herman Hedning og Helge finnes ikke i de store stativene og har dessuten en litt annen salgsperiode, og kan lett bli uteglemt. Bokhandlere fører også julhefter, men der har omslagene en litt annen “kode” enn i de vanlige butikkene, når begynte de med det?
— jostein hansen 18. December 2007, 23:31 #
Eller man kan være fornuftig, være snill mot hodet sitt, kjøpe Herman Hedning og Helge og ha en riktig God Jul.
— Øyvind Braaten 20. December 2007, 18:11 #