Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

KARINE RULER ( 7.12.07 )

Piray – for en gjeng er den tredje boksamlingen av Karine Haalands tegneserie. Og den bør du se nærmere på!

Av: Kristian Hellesund

Det er ingen tvil om at Karine Haaland er blant våre mest interessante humortegneserieskapere. Kombinasjonen med slapstickhumor, treffende replikker og samfunnssatire gjør at Haaland har et repertoar få norske humoristiske serieskapere kan følge henne på. I tillegg har hun en sarkastisk brodd som selv Karstein Volle ikke alltid kan overgå.

Det er lite som er politisk korrekt med Piray. Karine Haaland har valgt å dyrke stereotyper for så å la dem agere sammen og deretter ta konflikten til glede for våre lattermuskler. Hun er ikke redd for å ta for seg minoriteter – det være seg homofile, pakistanere og trøndere – og kombinasjonen ekstreme karakterer og ekstreme konflikter skaper både humor, ettertanke og samfunnssatire. Og i tillegg er det godt laget.

Tegningene til Karine Haaland er et kapittel for seg. Det er effektene og flyten som er det viktige. Her er det ikke interessant om armer og bein er anatomisk korrekte. Og det gjør ingen verdens ting. Haalands tegninger slår. De er spennende og actionfylte og utfyller hennes knallharde og (ja, nettopp) slående replikker.

Karine Haaland har levert et heller labert julehefte i år. Da er det flott at boken Piray – for en gjeng er en fullgod erstatning. Her finnes Haalands glimrende spesialhistorier fra både juleheftet Jul så det holder fra 2005 og fjorårets 10 år med tullingene. Det er også et ankepunkt, siden mye av stoffet var tilgjengelig for ikke så lenge siden. Men det tilgir vi Karine. Boken er et fyrverkeri som viser at Haaland for tiden er landets ledende kvinnelige serieskaper.

Piray – for en gjeng
ISBN 978-82-429-3393-5
152 sider
298 kroner
Egmont Serieforlaget AS

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)