Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FORVIRRENDE OG OPPSTYKKET HALO-SERIE (14.12.07 )

En tegneserie basert på et dataspill. Kan den stå på egne bein?

Av: Frank Flæsland

Det var litt spennende for meg å se hva jeg kunne få ut av Halo-tegneserien, da jeg ikke hadde vært borti selve dataspillet. Ville denne kunne stå på egne ben, eller var det for mye referanser som ikke ble forklart? Samtidig skulle de mange erfarne serieskaperne borge for kvalitet.

Boken inneholder 4 serier, den første og lengste av dem handler om møtet mellom to fremmede arter, og minnet meg mest om en “Aliens VS Predator” historie. Et viktig romskip blir bordet og en redningspatrulje sendes ut til dette. De møter en fiende som er i stand til å invadere dem, nærmest som et virus, og bestemmer seg for å utslette skipet før den kan rømme fra planeten den kommer fra. Lee Hammocks historie har en overvekt på actionscener, og Bisleys tegninger kan virke litt røffe til tider, men som en frittstående historie fungerer disse 48 sidene bra.


“Rustningstest”, av Jay Faerber, Ed Lee og Andrew Robinson er en 12 siders kampsekvens der dialogen stort sett er kommunikasjon mellom partene og kontrollrommene deres. Her er personskildringene forholdsvis grove, mens kampsekvensene mellom ustningskledde mennesker blir spritet opp med digitaleffekter. For meg fungerte ikke denne todelingen, og dermed heller ikke historien.


Den neste 12-siders historien, “Karantenebrudd” av Tsutomi Nihei, viser en av bipersonene i spillet som flykter fra planeten fra den første historien. Denne er uten dialog, og kun noen få japanske lydeffekter, og blir litt intetsigende for de som ikke har spilt spillet.


Rosinen i pølsa er den siste 14 siders historien av Brett Lewis og serielegenden Jean “Moebius” Giraud (Blueberry og mye mer). Her beskrives hvordan “The Covenant” kommer til Jorden etter mange års kamp i verdensrommet, sett fra en av hærens propagandisters synsvinkel. Serien sparker i ulike retninger, og gir et bilde av en pressedekning på de militæres premisser. Girauds enkle, men uttrykksfulle tegninger utfyller teksten og gjør at det virker som et levende samfunn som blir angrepet.

I tillegg er det et fyldig bildegalleri og kommentarer til hver historie som hjelper til å plassere disse i forhold til historien i spillet. Og for de som ikke har spilt dette, er denne informasjonen kristisk for å forstå de enkelte sekvensene.

Anbefales i første rekke til spillentusiaster som kjenner spillene, men også til andre spill- og serieinteresserte på grunn av kvaliteten til skaperne.

HALO GRAPHIC NOVEL
ISBN 978-82-429-3610-3
Bisley, Giraud m.fl.
Egmont Serieforlaget
99 kroner

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)