Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

VIKTIG TEGNESERIE (27.02.08 )

I 1995 ble Eventyret om den slemme rotta av Bryan Talbot utgitt for første gang i USA. Nå er tegneserieromanen endelig tilgjengelig i norsk språkdrakt.

Av: Kristian Hellesund

The Tale of One Bad Rat har fått mye oppmerksomhet og flere utmerkelser. Blant annet ble Bryan Talbots tegneserieroman tildelt den amerikanske Eisnerprisen i 1996. Nå har Egmont Serieforlaget utgitt tegneserien i norsk språkdrakt under tittelen Eventyret om den slemme rotta.

Hovedpersonen Helen Potter har rømt hjemmefra. Når historien starter er tenåringsjenten i London, der hun prøver å finne sin plass i verden. Det er ikke enkelt når Helen er hjemløs, pengelens og sliter med psykiske senskader etter seksuelle overgrep. Tegneserieromanen fører Helen Potter bokstavlig talt i fotsporene til den britiske barnebokforfatteren Beatrix Potter, som Bryan Talbot knytter til Helen gjennom ulike referanser. Dette gjør at Helen ender opp i Cumbria, der tegneserieromanen når sitt klimaks.

Eventyret om den slemme rotta er en skildring av Helen Potters personlige kamp mot skyldfølelse etter de seksuelle overgrepene. Samtidig er det en historie om hvordan Helen gjennom erfaring, refleksjon og kunnskapstilegnelse oppnår bedre selvtillit og mestring av livssituasjonen sin. Historien er tankevekkende og realistisk. Talbot velger en rett frem-skildring, og dette gjør tegneserien spesielt tilgjengelig for ungdom. Historien er sterk, og den maner til ettertanke over et tema som absolutt trenger å bli belyst.

Egmont Serieforlaget har gitt ut en viktig tegneserieroman som definitivt hører hjemme i seriefloraen her hjemme. Eventyret om den slemme rotta fortjener å bli lest, og her bør biblioteker og skoleboksamlinger kjenne sin besøkelsestid. De færreste ungdommer har råd til å betale nærmere 400 kroner for en slik utgivelse, og da er bibliotekene en god løsning.

Bryan Talbot: Eventyret om den slemme rotta
ISBN 978-82-429-3649-3
208 sider
379 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
 1. Fin og forseggjort bok, men en stiv pris.


  Jon Løvstad    27. February 2008, 21:38    #
 2. Litt av en pris! Tror få vil kjøpe denne når man kan få den til 150 kr på engelsk.


  Tor    28. February 2008, 12:14    #
 3. En ting er at man får “normalpris” på boka etter rabatt i bokklubb, en annen ting er at man nok også forsøker å få den med på oversattkvoten og da er det også viktig at prisen er “fornuftig”... Men for all del – det er mye jobb og utgifter med en slik utgivelse og boka er rett så gild både utenpå og inni…


  Jon Løvstad    29. February 2008, 00:27    #
 4. Nye romaner med bare tekst koster mellom 300 og 400 kroner (kilde; nyhetssiden til Bokklubbene). Da er ikke 379,- for en tegnet roman med farger på alle sider noen upris. Dette er ingen lefse, det er ordentlig bok og som alle andre av Serieverkets utgivelser tar den seg godt ut i enhver bokhylle. Og innholdet er fullt på høyde om ikke bedre enn det meste av det som utgis av tekstbaserte romaner her i landet.


  Nestor Burma    29. February 2008, 13:30    #
 5. Et kvarter er vel noe overdrevet…


  Jon Løvstad    29. February 2008, 16:31    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)