Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NYE MANGAHELTER (26.02.08 )

Mystikk, steampunk og omreisende eventyrere er hovedingrediensene i Schibsteds nyeste manga, Full Metal Alchemist

Av: Trond Sætre

Igjen satser forlaget på en mangatittel som i alle fall fansen allerede kjenner godt, og som jungeltelegrafen derfor kan hjelpe dem med å markedsføre. Full Metal Alchemist av Hiromu Arekawa er en slags steampunk, satt i et alternativt 20. århundre der alkymi er en mystisk psevdovitenskap som brukes for å transmutere materie til andre former. Vi følger de to omstreifende alkymistbrødrene Edward og Alphonse Elric. Alphonse mistet kroppen sin i et transmuteringseksperiment, men de greide å redde sjela hans over i en diger rustning som vekker berettiget oppsikt. Likevel er det den slue Edward som er seriens egentlige hovedperson.

Full Metal Alchemist er en av de profesjonelt beste mangaseriene som fines på norsk akkurat nå. Streken er klar og ren og Arakawa er særlig dyktig på actionsekvensene. Intrigene er kløktige, og balansen mellom humor og drama fungerer godt. På den andre siden er det foreløpig lite som skiller serien ut fra mengden, og Edward er så situasjonsbevisst og overlegen i alt han foretar seg at det aldri føles som om han er i virkelig trøbbel. Det er et problem i en serie som prøver å skape spenning. Større utfordringer må tydeligvis til, og jeg får gå ut fra at de kommer litt seinere, når konseptet i FMA er ordentlig innarbeidet.

Full Metal Alchemist
ISBN 978-82-516-3242-3
Ca. 180 sider
Kr. 49,50
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)