Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FØRST OG FREMST FOR FANSEN (12.02.06 )

En ny bok med Spider-Man-historier er ute i Norge. Denne gangen har Egmont Serieforlaget samlet det forlaget mener er de beste historiene der edderkopphelten samarbeider med andre tegneseriefigurer.

Av: Kristian Hellesund

Spider-Man er en populær superhelt, men her i Norge er figuren for tiden bedre kjent fra filmene enn som tegneseriefigur. Det er Egmont Serieforlaget som har de norske rettighetene til Spider-Man, og forlaget står bak månedsheftet med figuren. I tillegg har Egmont gitt ut tre hardcoverbøker med edderkopphelten. “Spider-Man: Blå” kom i 2003, mens “De beste Spider-Man-historiene” dukket opp hos bokhandlerne i 2004. I år er boken “På lag med Spider-Man” i salg, og der finner man ni historier der edderkoppmannen løser problemer sammen med andre helter.

Det er mye godt lesestoff i boken. Tre av ni historier er tidligere trykt på norsk, men det skader ikke. Ett av høydepunktene er en historie der Spider-Man kommer i klammeri med Punisher og Doctor Octopus. Sin City-skaperen Frank Miller tegner nok en gang mesterlig, og Denny O’Neil står bak et manuskript som oser av spenning, humor og overraskende vendinger. Meget god er også historien der Spider-Man kommer ut for barbarhelten Red Sonja. Her er det de klassiske X-Men-fortellerne Chris Claremont og John Byrne som har laget en flott tegneserie. Like høy kvalitet holder ikke serien der X-Men gjester Spider-Man, men likevel er dette helt grei superheltaction. Cloak & Dagger får besøk av Spider-Man i en historie som er mer preget av melodrama enn spenning, men god er den like fullt. Ros skal også en historie av det opprinnelige Spider-Man-teamet ha. Steve Ditko tegner på sitt sedvanlige, sære vis, men koblet med Stan Lees dialog er dette denne anmelders favorittinnslag i boken. Ellers kan man også finne historier der edderkopphelten møter på blant annet Hulk og Daredevil i boken.

Redaksjonelt sett er nok dette først og fremst en bok for ”menigheten”. Det er lite bakgrunnsmateriale om Spider-Man, serieskaperne bak og gjestene i boken. Det hele består av fire rikt illustrerte sider med basisfakta. Dette er ikke nok for en ny leser, som kan få problemer med å sette seg inn i bakgrunnen til tegneseriefigurene i boken. I en bok til rundt 350 kroner burde man satt av mer plass til slikt stoff.

Spider-Man: På lag med Spider-Man
ISBN 82-429-2632-8
240 sider
349 kroner
Egmont Serieforlaget AS

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)