Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ET LARSON FOR HVER SESONG (17.03.08 )

Det er påske, og ny feriesesong betyr som vanlig nytt Larsons Gale Verden-spesial.

Av: Trond Sætre

Det vil si, Schibsted kaller dette for en ”Vinterspesial”, og gjør et halvhjertet forsøk på å være tematisk relevant ved å ha ei Larson-rute med eskimoer på forsida og et kart over polarsirkelen på baksida (jeg tro i alle fall det er derfor de har et kart over polarsirkelen på baksida; hva skulle grunnen ellers være?). Men med tanke på utgivelsesdatoen (10. mars) er det ikke tvil om at dette er ment å være en påskespesial. Når det kommer til innholdet er dette, som vanlig en ekstra utgave av det vanlige månedsbladet, bare med færre sider, større format og kartongomslag.

Utvalget er ikke særlig imponerende, og gir ikke mye for pengene: En håndfull enrutere av Larson og Quino, blåst opp til helsider, en håndfull med enrutere av Larson i normalstørrelse, en håndfull ganske gamle Opus-striper som rett nok ikke er spesielt tidsbestemte. Heftet inneholder videre tre sider Meehan Streak, en svakt tegnet serie med nesten like svake poenger, samt henholdsvis tre og to sider med de litt mer kompetente stripeseriene Fox Trot og Non Sequitur. Men høydepunktene er nok en gang et pent utvalg av striper med Dilbert og Perler For Svin, samt to ganske nye helsider med Arne And. Disse seriene drar opp nivået, men Larsons ”vinter”-spesial har ingen ting du ikke kan få mer av for samme pris ved å kjøpe månedsbladet. Jeg ville heller hatt et nytt Perler For Svin-album eller et album med nye Arne And-helsider.

Larsons Gal Verden Vinterspesial 2008
ISBN 7-023060-844455
36 sider
Kr. 39,50
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)